Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Μπρος γκρεμός και πίσω…σύμβουλοι! (γράφει ο Γ. Γαβρίλης)

Δρόμος στρωμένος με “οφειλές”

Όπως ενημέρωσε το  Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος  Δάγλας,  ιδιωτική εταιρεία απέστειλε τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου από το 2012!!! με την οποία γίνεται απαιτητό το ποσό  των 8000 ευρώ για παγκάκια του 2006 και λάμπες του 2008. Επίσης, ιδιωτική εταιρεία ζητά την εξόφληση του ποσού των 25.οοο ευρώ που αφορά  υπόλοιπο αμοιβής για μελέτη σχεδίου πολεοδόμησης (ΣΧΟΑΠ).

Είναι αλήθεια πως ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας έχει καταβάλει σοβαρή προσπάθεια να βάλει τα οικονομικά του δήμου Μεγανησίου σε μια τάξη, καταφέρνοντας   να αποταμιεύσει ένα σεβαστό ποσό για την υλοποίηση κάποιων από τις δεσμεύσεις του προεκλογικού του προγράμματος μέσα σε οχτώ μήνες. Η χρήση του δικαιώματος των απευθείας αναθέσεων τείνει να εξαληφθεί από τις αναρτήσεις στην Διαύγεια, ενώ καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να  επικρατήσουν αντικειμενικά κριτήρια και νόμιμες διαδικασίες στην πρόσληψη των ατόμων που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία του δήμου. Όλα αυτά χωρίς να επηρεαστούν οι παροχές προς τους δημότες. Ο δήμος καταφέρνει να διατηρεί του γιατρούς του με μικρά προβλήματα παρά του ότι η οικονομική κρίση κορυφώνεται, τα σχολεία επίσης  δεν χρειάστηκαν χορηγία για πετρέλαιο, βαψίματα κτλ. Η καθαριότητα των χωριών βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Μεγανησίου, ένα παιδί της γενιάς μας, για πρώτη φορά από τον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Ένας άνθρωπος που κατανοεί λόγω επαγγέλματος  τα προβλήματα που βιώνει η αγορά. Ένας άνθρωπος που από την ενασχόλησή του με τα κοινά του Μεγανησίου πιθανόν να χάνει  και  εισόδημα. Ένας άνθρωπος  που χωρίς να έχει σχέση με τα κοινά και την πολιτική, “έπεσε με  τα μούτρα στα σκατά” μεταφορικά και  κυριολεκτικά (αντιμετώπιση προβλήματος βοθρολυμμάτων).

Τα προβλήματα που “κληρονόμησε”  τεράστια, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης της λύσης τους εντελώς διαφορετικός. Δεν σπάνε εύκολα οι νοοτροπίες κι αυτό φαίνεται καθαρά πλέον στα δημοτικά συμβούλια.

Αγαπητοί σύμβουλοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την νοοτροπία του παρελθόντος, δεν γίνεται. Έχει πεθάνει στη Λευκάδα, στα Ιόνια, στην Ελλάδα. Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι. Η εποχή που ο δήμαρχος (στέλεχος κόμματος) έπαιρνε τηλέφωνο το βουλευτή κι εκείνος τον υπουργό ξεχάστε την. Την  “βαλσάμωσε” η ιστορία…. Κάθε  φορά που “πυροβολείτε” λοιπόν τον δήμαρχο , είναι σαν να πυροβολείτε  τα πόδια σας, αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου.

Γνωρίζω ότι η ιδέα,  ότι μπορεί να πετύχει  ένας τέτοιος δήμαρχος,  αφήνει πολλούς ξάγρυπνους τα βράδια, διότι κυριολεκτικά χάνουν το σάπιο υπόβαθρο πάνω στο οποίο  “έχτισαν την καριέρα τους”.  Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε την προσπάθεια του δημάρχου, ο οποίος επ΄ουδενί  δεν θα εγκαταλείψει πριν η ο λαός του Μεγανησίου τον απορρίψει  κατά τον τρόπο με τον οποίο  τον ανέδειξε. Οι σύμβουλοι, που δεν γνώριζαν με τι άδεια λειτουργεί το σκάφος του δήμου, επ ουδενί  δεν δύναται να τον ανατρέψουν.

Η εντιμότητα και η φιλοτιμία του δημάρχου έχουν υπερκεράσει από καιρό τις όποιες αδυναμίες αυτός αλλά και ο καθένας μας  κουβαλάμε ως  αποτέλεσμα της διαφορετικότητας και του στιγματισμού της φύσεως του ξεχωριστού μας χαρακτήρα.

Υ.Γ: Η υπογραφή του άρθρου δεν σημαίνει ότι όλα τα προηγούμενα  δεν φέρνουν ή είναι ανώνυμα ,  απολαμβάνουν της ίδιας υπογραφής. Ο μόνος λόγος που υπογράφεται το άρθρο είναι  καθαρά  για  λόγους έμφασης και ιδιαίτερης προβολής.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Και «με τη βούλα» 3θέσιο από 4θέσιο το Δημοτικό Σχολείο στο Μεγανήσι. Τι γίνεται με τα σχολεία της Λευκάδας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1826/22 Ιουνίου 2016 η υπ΄αριθμ. 98986/Δ1 Απόφαση (Ιδρύσεις, Προαγωγές Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) […]

4 Σχόλια

  1. δεν σπαει ευκολα τελικα το κατεστημενο . τρανο παραδειγμα το χθεσινο . το αδειασμα του αιωνα .καλο θα ηταν να φυγετε ολοι απο εκει πισω .ο κ αργυρης δημοτικος συμβουλος εχει γινει γραφικος πλεον δεν μετρα στο αδειασμα ασπρο ο δημαρχος μαυρο αυτος.

  2. βλεποντας τα βιντεο σε αλλο σαιτ του χθεσινου συμβουλιου ακουσα τον κ αργυρη να λεει στον δημαρχο απο τα εκατομμυρια πεσαμε στα ευρω .μα αν δεν κανω λαθος την προηγουμενη τετραετια στην προεκλογικη συγκεντρωση της κ καρατσωλακη σπαρτοχωρι , αρπαξε στην κυριολεξια το μικροφωνω απο τα χερια της και σε εξαλη κατασταση κατηγορουσε τον πρωην δημαρχο κ ζαβιτσανο για ατασθαλιες διαφορες διαφθορα για φυλακες και αλλα. επισης τοτε ειχε κυκλοφορησει οτι ενας λογος που εχασε σπαρτοχωρι η κ καρατσωλακη αρκετους ψηφους ηταν η εκρηξη του κ αργυρη απεναντι στον τοτε δημαρχο κ ζαβιτσανο. κ αργυρη αποφασειστε τελικα τι θελετε.
    παυλο δαγλα οσο δεν τους κανεις τα χατηρια και τα συμφεροντα των δικω σου μιλαω αυτα θα σου κανουν παρτο χαμπαρι.
    ο δημαρχος για το χαρτι του ξενοδοχειου ακουσα να λεει οτι πριν απο λιγο το συζητησα με τους συμβουλους μου .
    κ λαμπρο δαγλα τοτε μας ειπατε ψεματα οτι το μαθατε απο το ιντερνετ .

  3. Δεν θα πω οτι ειναι τραγικα τα οσα διαδραματιζονται αλλα θα πω οτι ειναι τραγελαφικα για να αλαφρυνω πρωτα το ειδικο βαρος των αποκαλυψεων κι υστερα ν αποφορτισω το διαχυτο φοβο των ανθρωπων.Θα πρεπε να ντρεπονται οσοι φερνουν απ την αναποδη τις ιδεες τους και τη συνειδηση τους επειδη φοβουνται τι θα δειξει ο ελεγχος των ειδικων επι των πεπραγμενων στο δημο Μεγανησιου.Ο Δαγλας αποφασισε οτι το μαχαιρι θα φτασει στο κοκαλο και αν κατι ειναι στραβο πρεπει να φτιαξει.Αυτο δεν επιθυμουμε συνδημοτες?ελπιζω ναι.Εγω βεβαια μενω μακρια αλλα τα οσα γινονται στον τοπο μου μ ενδιαφερουν.Ας αφησουμε λοιπον το νυν δημαρχο να φτασει ως το τερμα κι αν βρε αδερφε το τερμα δε μας ικανοποιει παμε για καινουρια αφετηρια.Δημαρχε ευγε σου περιμενουμε ολοι στο μεγαλο χωριο αποτελεσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights