Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Γιάνης Βαρουφάκης: “Οι εταίροι μας δεν μας ζήτησαν να προχωρήσουμε την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων”

Θα ξανακοιτάξουμε τις συμφωνίες

Ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο enikos.gr, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ζητήθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα για όλες τις συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψιν το δημόσιο συμφέρον.

Ειδικότερα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας τόνισε πως θα ληφθεί υπόψιν  η ασφάλεια της χώρας, αλλά θα ζητηθεί και η γνώμη των τοπικών κοινωνιών για οποιαδήποτε απόφαση.

Μη ικανοποιητικό το τίμημα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αντίδραση  του υπουργού οικονομικών ,όταν ο δημοσιογράφος απευθύνοντας του τον λόγο χαρακτήρισε ικανοποιητικό το τίμημα που προσφέρθηκε για τ΄αεροδρόμια. Ο κ. Βαρουφάκης  εξέφρασε πλήρως αντίθετη άποψη, συνδέοντας το οποιοδήποτε τίμημα με την υποχρέωση του αναδόχου για μελλοντικές επενδύσεις  που θα δημιουργούσαν συνθήκες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκει  γεωγραφικά το αεροδρόμιο. Mία άποψη που έρχεται σε αντίθεση στην  δημόσια εκφρασμένη  γνώμη του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που έβρισκε ικανοποιητικό το τίμημα ,  σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Γερμανικό περιοδικό stern .

Η νέα αναφορά του υπουργού οικονομικών στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων λειτουργεί πυροσβεστικά επί του παρόντος στις δικαιολογημένες ανησυχίες στελεχών της παράταξης   του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν στη  μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τους και κλείνει  “εσωτερικά  μέτωπα” ενόψει και του  πρώτου  “οικονομικού  κάβου” του Μαρτίου με την οφειλόμενη δόση προς το ΔΝΤ, αλλά και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη  ως συνέχεια  της  εύθραυστης  συμφωνίας  του τελευταίου eurogroup.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σεισμική δόνηση 2,8R στην Λευκάδα

Δυτικά του νησιού το ερευνητικο  σεισμογραφικό  “sw cook” Είχε προηγηθεί σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών ασθενής  σεισμική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights