Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Τα αεροδρόμια των Επτανήσων “πονάνε” τους Γερμανούς

Fraport: Αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μακροπρόθεσμα θετική για την ελληνική οικονομία»

Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης ότι η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.

Ο κ. Τσάισανγκ δήλωσε ότι η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική Κοπελούζος.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ. Ωστόσο μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, είπε.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν, είπε. Η Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ, συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: nafteboriki.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Κρέμασαν κουδούνια” στην παράταξη του Σπύρου.Στην δημοσιότητα λίστα που περιλαμβάνει τρεις Αντιπεριφερειάρχες των Ιονίων

“Στρώνουν με αγκάθια” την προεκλογική εκστρατεία του Σπύρου Στην δημοσιότητα η περίφημη  “λίστα Νικολούδη” που έφτασε στην επιτροπή θεσμών και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights