Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Σχολιασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Λευκάδα

Πολιτικό ήταν το κριτήριο των Λευκαδιτών προσερχόμενοι στις κάλπες.

Τρανή απόδειξη το Κατωχώρι, χωριό καταγωγής του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Θανάση Καββαδά όπου  η εκλογική δύναμη της ΝΔ αυξήθηκε κατά  4 ψήφους και μόλις κατά 2% ποσοστιαίες μονάδες , αφήνοντας όμως αλώβητα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και σταθερούς τους ψήφους του , σε σχέση με το 2012.

Δεν συνέβει όμως το ίδιο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο Βλυχό, επίσης παραδοσιακά προσκείμενο στην ΝΔ χωριό και μάλιστα με αρκετούς Καββαδαίους,  αλλά ούτε και προς  Μαραντοχώρι, Κοντάραινα, Βασιλική (Νότια Λευκάδα)  όπου η  λειτουργία του πυρηνελαιουργείου   βοήθησε ώστε η μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς ΣΥΡΙΖΑ  να γίνει ολοφάνερη.

Κακή επιλογή επίσης για την ΝΔ αποδείχθηκε ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Σταματέλος, αφού εκ του αποτελέσματος της σταυροδοσίας  τερμάτισε τρίτος, πίσω ακόμα κι από τον κ. Βασίλη Μελά.

Το Νυδρί στήριξε το ψηφοδέλτιο της  καταφέρνοντας να κρατήσει τις δυνάμεις  της ΝΔ ,πάραυτα ο ΣΥΡΙΖΑ βοηθούμενος από τον ΕΝΦΙΑ, τοπικά αύξησε τις δυνάμεις του.

Από Νικιάνα και προς Λευκάδα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο χειρότερα για ΝΔ, αφού Νοσοκομείο, Άμμος, Πλωτή Γέφυρα , Αεροδρόμιο, ΤΑΙΠΕΔ και αλυκές  βρίσκονται καθημερινά στο οπτικό πεδίο των Λευκαδιτών.

Καταλυτική ήταν για τ΄αποτελέσματα και η «υπερβολική» στήριξη διαφόρων παραγόντων της ΝΔ στην Λευκάδα, όπου θα πρέπει να βρούν τρόπο να μαζέψουν τα «συντρίμμια» του κόμματος και να τα συγκολλήσουν, αναμένοντας ξανά  καρτερικά την σειρά τους, σ΄αυτό το αέναο παιχνίδι εξουσίας. Μία ευκαιρία που θα εξαρτηθεί άμεσα από το πόσο γρήγορα οι παντός καιρού «πράσινοι » θα καταφέρουν να διεισδύσουν και να διαβρώσουν το «ροζ στρατόπεδο», όπως  επιτυχημένα  «καβάλησαν»  και πέτυχαν  επί τριετίας με θύμα  την  γαλάζια παράταξη.

Μεγάλος νικητής και θριαμβευτής ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Σταύρος Γρηγόρης που αποδείχθηκε ιατρός όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των ψυχών  σημαντικού μέρους πολιτών της Λευκάδας. Δυόμιση χιλιάδες σταυροί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Αριστερά αλλά όχι και πολύ λοιπόν ψήφισαν οι Λευκαδίτες , ψήφο τιμωρίας,  διαμαρτυρίας, ανοχής και λιγότερο ιδεολογική. ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι αυτοδύναμο. Ο λαός  αποφάσισε(;). Η πρόκληση για την αριστερά  όμως παραμένει μεγάλη. Θα καταφέρει να την κάνει ευκαιρία ή θα  παραδώσει τον κοσμάκη ανυπεράσπιστο στα νύχια των αγορών;

Πολλά θα εξαρτηθούν επαναλαμβάνω πανελλαδικά αλλά  και στην Λευκάδα, από το πόσο γρήγορά οι «εξαϋλωμένοι πράσινοι» και οι κάθε λογής αριβίστες  των ΜΜΕ θα βρουν ξανά δρόμο προς την κορυφή της εξουσίας. Η προσπάθειά τους από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων κι έπειτα   βρίσκεται σε εξέλιξη…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων & Αντιπεριφερειαρχών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλληνίας, κ. Κουρής Σωτήριος,  Ζακύνθου, κ. […]

2 Σχόλια

  1. Ρε Γιώργο πες αλήθεια τώρα,τα πιστεύεις αυτά που λες ?

    ΥΓ Προτείνω να μετονομασεις το blog σε tsiprasnews.gr!

    Ξέρω ότι θα το κόψεις το σχόλιο λόγω των “δημοκρατικων” σου απόψεων αλλά δεν κρατήθηκα!

    1. Το σχόλιό σας παρά τις αιχμές για τις “δημοκρατικές” μου ευαισθησίες, όπως διαπιστώνεται εγκρίθηκε.

      Ναι αγαπητέ δημοκράτη και επί μονίμου βάσεως ανώνυμε υβριστή, θα σε απογοητεύσω , τα πιστεύω. Μάλιστα θεωρώ ότι αρκετοί Έλληνες που δεν ψήφισαν Τσίπρα, σήμερα θα διόρθωναν την ψήφο τους με όσα τις δυό πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ακούγονται από τους υπουργούς της. Επιτέλους νέο ήθος.

      Αυτή την κρίσιμη ώρα για την χώρα όχι μόνο όσοι ψήφισαν, αλλά όλοι οι Έλληνες πρέπει να συνταχθούν με την νέα κυβέρνηση. Είναι προς το συμφέρον τους. Ας προσπαθήσουμε όλοι ν΄ αποδείξουμε ότι ένας αποφασισμένος λαός είναι ανίκητος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights