Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

O δήμος Λευκάδας θα διαμορφώσει δικό του χώρο, ικανό να φιλοξενεί μετανάστες. Σε μεγάλο κίνδυνο εκτίθονται οι αστυνομικοί

Αρνήθηκαν να  φιλοξενήσουν τους Σύριους μετανάστες ΤΑΟΛ, Ξενοδοχεία, Νοσοκομείο

Με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Καββαδας αναφέρθηκε, στο θέμα των μεταναστών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ την περασμένη Παρασκευή, θέτοντας θέμα καταλληλότητας χώρου φιλοξενίας, λέγοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να βρει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα φιλοξενίας και να μην είναι τσουβαλιασμένοι στα Κρατητήρια της Αστυνομίας.
Στην απάντηση του ο κύριος Δρακονταειδής, ανέφερε από την στιγμή που την ίδια μέρα ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια εξεύρεσης χώρου σε ξενοδοχείου, καθώς στην υπόδειξη πολίτη περί φιλοξενίας τους στο Κέντρο Νεότητας, είπε ότι το συγκεκριμένο κτήριο είναι αχούρι.

Επίσης ανέφερε ότι επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΤΑΟΛ για φιλοξενία στο Ionian Star, λέγοντας του ότι υπήρχε πρόβλημα , ενώ αναφέρθηκε και σε θέμα υγιεινής καθώς τα συγκεκριμένα άτομα δεν είχαν εξεταστεί.
Το επόμενο βήμα, αφού δεν τα κατάφεραν να βρουν μέρος για φιλοξενία ήταν η οργάνωση σε μερικά λεπτά ένα συνεργείο με δημοτικούς συμβούλους, πηγαίνοντας τους τρόφιμα, λέγοντας ότι η κατάσταση στην Βασιλική ήταν άσχημη, καθώς σε δυο αίθουσες -κρατητήρια- που θα έπρεπε να ήταν ένας ήταν τρεις, με το θετικό στην υπόθεση η ύπαρξη τουαλέτας.
Μερικοί από αυτούς είχαν σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, καθώς όπως είπε 20χρονος Σύριος του είπε ότι θέλει να γυρίσει πίσω για να πεθάνει!!
Σήμερα μάλιστα ενημερώθηκε ότι οι Σύριοι έχουν φύγει, ενώ εκκρεμεί και η διαδικασία για τους υπόλοιπους τέσσερις, καθώς οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι λαθρέμποροι, στους οποίους και δεν πήγαν τρόφιμα, ” διότι ο ανθρωπισμός είναι ανθρωπισμός ωστόσο μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί και την αντίληψη σου και εμείς δεν θέλαμε κάτι τέτοιο”, είπε.
Ο Κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος μέσα στην πόλη που να παρέχει τις βασικές συνθήκες για φιλοξενία 10-15ανθρώπων. “Δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχει τίποτε στην Λευκάδα αυτή την στιγμή”.

Ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι απευθυνθήκαν και στο Νοσοκομείο για φιλοξενία, εισπράττοντας την άρνηση του, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν και μια καλή ευκαιρία για τους μετανάστες να εξετασθούν.
Επίσης μίλησε για τους αστυνομικούς που σε πολύ δύσκολες συνθήκες και για λόγους υγείας εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση.

πηγή:prisma 95.1gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Νέα αποτυχημένη χρονιά με μηδενικά έσοδα από τα λιμάνια Μεγανησίου και μηδαμινά* απο τα λιμάνια της Λευκάδας

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό  που υπερψηφίστηκε  από την   Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λευκάδας στα επίπεδα της ανέχειας λόγω Κορωνοϊού του […]

Τροποποιείται η «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας»

Δεν είχε προβλεφθεί η υπό μελέτη  νέα  κατασκευή αγωγού ύδρευσης Λευκάδας -Πρέβεζας Το έργο αφορά στην κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights