Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Στα “τυφλά” βαδίζει η νέα δημοτική αρχή και στη Λευκάδα – Χωρίς Ε9 ο δήμος

 Άντε μετά ν΄αναλάβεις να διοικήσεις!

Τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή της Λευκάδας παρά το ότι καταβάλλει “τιτάνεια” προσπάθεια για να  έχει εικόνα της κατάστασης του δήμου,ακόμα κολυμπάει στα “βαθιά”. Μάλιστα αντί να της πετούν “σωσίβια” για σωτηρία, τη δένουν με … “άγκυρες”,  όπως αυτή λ.χ. της 8ης Μεραρχίας με τις υπέρογκες  αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβάλει ο δήμος προς τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη.

Το πιο τραγελαφικό κι ενδεικτικό του “αλαλούμ” και των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων  που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πως ο δήμος αν και υπόχρεος δεν κατέθεσε ποτέ περιοδική δήλωση Ε9. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί ποια είναι η έκταση της ιδιοκτησίας του, τι έσοδα αυτή του αποφέρει, τι οφείλει στην εφορία κτλ,  με άμεσο κίνδυνο ν΄απειλείται από υπέρογκα πρόστιμα και μπλοκάρισμα  της φορολογικής  του ενημερότητας.

Επίσης, εκτός από μελέτες για την άμμο που ούτε καν έγινε προσπάθεια να εκπονηθούν (όπως είχε ενημερώσει και ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας  Δρακονταειδής το ΔΣ,   ούτε απόφαση για το ιδιοκτησιακό δεν υπήρξε), μια σειρά εγγράφων που ήταν ζωτικής σημασίας ν΄ απαντηθούν  το τελευταίο εξάμηνο, είχαν μπει στον  “αυτόματο πιλότο”, με αποτέλεσμα  πολλά έργα που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα είτε  να καθυστερήσουν, είτε  ακόμα-ακόμα να κινδυνεύουν να χαθούν (βλ. αγκυροβόλιο Βασιλικής).

Κι ενώ κάποια sites θα έπρεπε να προβάλλουν αυτά που  ο ίδιος ο δήμαρχος  Λευκάδας, αναφέρει κατά καιρούς στα δημοτικά συμβούλια ότι ανακαλύπτει, έχουν μείνει στο να κοιτούν το  νερό στον “ήλιο”. Κι είναι λογικό ως ένα βαθμό να γίνεται καλόπιστη κριτική, αλλά αναρωτιέμαι πόσες και πόσες τετραετίες πέρασαν στη Λευκάδα “δημοσιογραφικής ανοχής” μέχρι να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε και τι είναι εκείνο που “τσιτάρει” στη νέα δημοτική αρχή;  Δεν υπάρχει γι; αυτούς περίοδος ανοχής, ώστε να δούμε και πως τελικά σκέφτονται να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους;  Εκτός πια αν κάποιοι  αναπολούν  τους παλιούς πίσω. Εκεί πια αλλάζει… το πράγμα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη αντιπροσωπειών των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ όμορων νομών στο Άκτιο

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα  αντιπροσωπείες όμορων νομών  των Νομαρχιακών Επιτροπών Λευκάδας, Πρέβεζας και  Αιτωλοκαρνανίας  του ΣΥΡΙΖΑ, στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Οι αντιπροσωπείες είχαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights