Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ΔΑΣ: Όλοι στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στον Άγιο Μηνά στις 27 Νοέμβρη

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το Σάββατο 1η Νοέμβρη έγινε ένα από τα πιο μεγάλα εργατικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Το συνδιοργάνωσαν πάνω από 1.000 συνδικάτα και μαζικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ. Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα και από την Αθήνα, κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γεγονός που αποσιώπησαν επιμελώς τα αστικά ΜΜΕ. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο με τη μαζική συμμετοχή και τον παλμό του, έβαλε ψηλά τον πήχη.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό κλιμακώνουμε οργανώνοντας την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη.

Καθημερινά όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ, την ¨αξιολόγηση¨, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό.

Ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις. την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ. Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση με νέο συνδικαλιστικό νόμο έχει στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει  κεφάλι.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας.

Να απεργήσουν

ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Συνάδελφε: Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, πάρε και εσύ μέρος στην Απεργία.

Όλοι στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγίου Μηνά την Πέμπτη 27-11 και ώρα 9:30 το πρωί

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights