Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Κώστας Δρακονταειδής και Θοδωρής Χαλικιάς μαζί σήμερα στο Άκτιο

Στα πλαίσια της  Πανελλαδικής Κινητοποίησης  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων  που υπογράφουν 148 φορείς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση -διαμαρτυρία στο Άκτιο. Ανάμεσα στους κύριους ομιλητές  που ένωσαν την φωνή τους ενάντια στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν ο δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

Μεταξύ άλλων ο  δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής  είπε :

Tα περιφερειακά αεροδρόμια είναι κερδοφόρα κι είναι βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο  και διοίκηση. Ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο κι έχουν μεγάλες κι άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητάς  και της κερδοφορίας τους.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι καίριες αναπτυξιακές  υποδομές  του Ελληνικού κράτους κι  η ιδιωτικοποίησή τους θα επιφέρει  δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές μικροοικονομίες, τα περιφερειακά αεροδρόμια ανήκουν στα ιδιόχρηστα πράγματα   με την εκποίησή τους προκύπτουν σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την λαϊκή κυριαρχία, αλλά ιδιαίτερα και για την περίπτωση του Ακτίου και σοβαρά θέματα όσον αφορά το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε την δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους, να υπερασπιστούμε   συνολικά την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων της χώρας μας . Ζητάμε να ακυρωθούν άμεσα οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις.

Το ζητάμε, το διεκδικούμε , θα το παλέψουμε και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα νικήσουμε.”

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θοδωρής Χαλικιάς, όπου μεταξύ άλλων κατέληξε: 

“Μια τέτοια αποκρατικοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να  γίνει, είναι υποχρέωσή μας θεσμική αλλά  και σαν απλοί πολίτες να μην το επιτρέψουμε, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του πολίτη που με τον ιδρώτα του χτίστηκαν αυτές οι υποδομές, να έχει αυτός τα οφέλη των δικών του κόπων και θυσιών. Να μην δίνονται ως λάφυρα σε κάθε λογής κρατικοδίαιτους επενδυτές.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, να σταματήσει επιτέλους η πολιτεία ν΄αγνοεί την  θέλησή μας. Να μπει ένα τέλος στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είμαστε όλοι εδώ για να παλέψουμε γι αυτό, είναι στο χέρι μας για να πετύχουμε. Ας βάλουμε εδώ την αρχή του ξηλώματος αυτής της καταστροφικής πολιτικής πριν να είναι πολύ αργά.”

Επίσης τον λόγο πήραν κι άλλοι ομιλητές , όπου όλοι συμφώνησαν ό,τι είναι απαράδεκτη  η παράδοση των  περιφερειακών  αεροδρομίων  έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες  και  την αναγκαιότητα της ανατροπής αυτής της πολιτικής :

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: atpreveza.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Τι γίνεται ρε παιδιά εκεί στο news ; Σας παρακολουθώ μέρες τώρα και βλέπω ότι τηρείτε σιγή ιχθύος ενώ συμβαίνουν τόσα στο Μεγανήσι. Προϋπολογισμός-τεχνικό-εταιρείες, κλέφτες, τσακωμοί απλήρωτος κόσμος, αναφορές από υπαλλήλους, έλεγχοι, κόντρες, και ουδέν σχόλιο.
    Τι έγινε, δεν έχουμε άποψη, δεν έχουμε ενημέρωση, η δεν συμφέρει η κριτική και δεν τη κάνουμε. Πέρσι τέτοια εποχή τον είχατε φάει το τσατσάρη και καμαρώνατε κιόλας. Που είναι η αριστερή σας ευαισθησία κύριε διαχειριστή στα δικαιώματα των εργαζομένων, και της διαφάνειας των προσλήψεων ; Που είναι η έγκυρη και αντικειμενική σας ενημέρωση; Εκτός κι αν από ότι φαίνεται το meganisinews ετοιμάζεται να μετονομαστεί σε lefκadanews η καλύτερα σε Τσίπραςνιους.
    Αν είναι έτσι πέστε το για να μην χάνουμε χρόνο εμείς οι μνημονιακοί αντι-συριζαίοι ετεροδημότες που θέλουμε να έχουμε μια αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση από και για το Μεγανήσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights