Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Δεκεμβρίου 2017

Νέο πρόγραμμα VOUCHER σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στις επιχειρήσεις του Νομού  ότι δημοσιεύτηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», το οποίο απευθύνεται σε ανέργους από 29 έως 64 ετών.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, να απασχολήσουν ανέργους δωρεάν μέσω πρακτικής άσκησης (έως το διπλάσιο των εργαζομένων της πλήρους απασχόλησης- 25 ημερών ασφάλισης-  μέχρι 30/06).

Η αμοιβή της επιχείρησης για την πρακτική άσκηση έχει καθοριστεί στα 3,00 € ανά ώρα ανά καταρτιζόμενο για 300 ώρες πρακτικής άσκησης (περίπου 1,5 μήνα).

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις – φορείς για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης και της υποχρεωτικής απασχόλησης κατατάσσονται σε:

  • Κατασκευαστικός-τεχνικός κλάδος. ΣΤΑΚΟΔ  οικονομικών δραστηριοτήτων: 42.
  • Κλάδος διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. ΣΤΑΚΟΔ οικονομικών δραστηριοτήτων: 37,38,39
  • Κλάδος των Νέων Τεχνολογιών. ΣΤΑΚΟΔ  οικονομικών δραστηριοτήτων: 61.20, 62.01, 62.03,62.09, 63.11

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι καταρτιζόμενοι που θα κάνουν πρακτική στην επιχείρηση θα έχουν πρώτα εκπαιδευτεί . Επισημαίνεται, επίσης, ότι η επιλογή των ανέργων θα γίνει από την ίδια την επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  και να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645022686 (αρμόδια υπάλληλος Πανωραία Λάζαρη).

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Τουριστικό τομέα. Για τα μικρά νησιά, κάτω των 3100 κατοίκων, μηδενικό επιτόκιο για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου- ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η Δράση […]

Μήνυμα δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συνδημότισσες και συνδημότες Το 2014 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση δημιουργώντας, ταυτόχρονα, περισσότερες προσδοκίες για ένα καλύτερο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *