Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 95,1: “Θα πρέπει τα τρενάρουμε την πρόταση της Easyjet” και παρέμβαση του Γιώργου Γαβρίλη

Με αφορμή την κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας ‘Εasyjet’ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για την σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με το Λονδίνο, μίλησε στον Prisma 95,1 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Σκιαδαρέση η πρόταση της Easyjet έρχεται μετά από σειρά προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια από τους φορείς, δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον τους, καθώς πριν δυο χρόνια που είχαν έρθει σε επαφή, είχαν απαντήσει αόριστα για το πότε ενδιαφέρονται να πετάξουν από το αεροδρόμιο του Ακτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ούτε το 2015!

Η απόφαση να κάνει τώρα πρόταση η Easy Jet δεν είναι τυχαία, καθώς υπάρχει τουριστικό γραφείο από την Αγγλία που θέλει να έρθει στην περιοχή μας και έκανε πρόταση στην Easy Jet για πτήσεις του χρόνου, και η Easy Jet σκεπτόμενη ότι ήδη έχει ένα πελάτη σκέφτηκε τι μπορεί να αρπάξει και από εκεί. Το λέω ωμά και ευθέως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Σκιαδαρέσης.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε ότι το υποτιθέμενο δρομολόγιο της Easy Jet από το Λονδίνο ξεκινά από το σημείο που έχουμε πάνω από 50% των αφίξεων στην περιοχή, η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλισμένο ένα υγειές δρομολόγιο και δεν αντιπρότεινε μια άλλη πόλη όπως Σκωτία ή Μέση Αγγλία, αλλά από ένα σημείο που ήδη έρχονται 60.000 και αναρωτήθηκε αν είναι σκόπιμο να επιδοτηθεί αυτό το δρομολόγιο.

Επίσης ανέφερε ότι αν μπει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, τότε θα έρθουμε σε κόντρα με τους tour operator που τα τελευταία χρόνια στέλνουν κόσμο από το Λονδίνο στην περιοχή και υπογράμμισε την ανάγκη σχεδιασμού μιας αεροπορικής γραμμής που θα φέρει τουρίστες από μια καινούρια αγορά τουριστών που αξίζει να επιδοτηθεί.

Ωστόσο όπως ανέφερε οι απόψεις ήταν μοιρασμένες, με κάθε άποψη να έχει τα υπέρ και τα κατά.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης είπε ότι η Easy Jet περιμένει μια δική τους αντιπροσφορά με τον ίδιο να εκτιμά ότι εντέχνως θα πρέπει να τρενάρουν την πρόταση της, καθώς η ίδια μέσω κάποιων τουριστικών γραφείων έτσι και αλλιώς να έρθει, ενώ εκκρεμεί και το θέμα με την Aegean και την σύνδεση με την Αθήνα, θεωρώντας ότι η σύνδεση με την Αθήνα είναι πιο σημαντική από το να έρθει η Easy Jet.

Στην συζήτηση έκανε παρέμβαση και ο Γιώργος Γαβρίλης από το meganisinews ο οποίος και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν έρχονται τα αεροπλάνα από το Λονδίνο, αλλά ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: prisma951.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights