Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Eπιμένει το υπουργείο. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας η συντήρηση της γέφυρας

Με νέο έγγραφό του προς την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας  το Υπουργείο  Μεταφορών και Υποδομών  γνωστοποιεί ότι πλέον θεωρεί δεδομένο ότι η επόμενη συντήρηση της γέφυρας Λευκάδας-Αιτωλοκαρνανίας  το 2015 θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και δη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Το έγγραφο που έχει τελεσιγραφικό χαρακτήρα, αποτελεί περίληψη του πρώτου και δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά  στην απάντηση της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στο αίτημα του υπουργείου.

Η πλήρης απαξίωση προς την απάντηση της ΠΙΝ φανερώνει την αποφασιστικότητα του Υπουργείου να επιβάλει τον αρχικό του σχεδιασμό, φέρνοντας την Περιφέρεια προ τετελεσμένων, σε  μια προσπάθεια να πιέσει προς την κατεύθυνση της επιβολής διοδίων.

Παράλληλα, ακόμα και αν τελικά αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο,  η γέφυρα της Λευκάδας καθίσταται μη λειτουργική, αφού το προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της βαίνει διαρκώς μειούμενο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τους 15 υπαλλήλους που απαιτούνταν για την συμπλήρωση των βαρδιών, σήμερα απέμειναν μόλις 5 με αποτέλεσμα η λειτουργία της να είναι προβληματική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και του κλεισίματος κάποιας νυχτερινής βάρδιας!

Με δεδομένο και το υψηλό  κόστος συντήρησής της (2 εκατομμύρια στοίχισε την τελευταία φορά!) δυσοίωνο αποδεικνύεται το μέλλον της, όπως  γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πάντως πρόθεση επιβολής διοδίων από  την σημερινή Περιφερειακή Αρχή  κατηγορηματικά δεν υφίσταται.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights