Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2018

H Π.Ε. Λευκάδας για την μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2014-2015

Συμφωνήθηκε η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους των δρομολογίων από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Στο πλαίσιο της αριθμ. 24001/2013 ΚΥΑ, η Π.Ε. Λευκάδας διακήρυξε διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκτέλεση 41 δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σχολικού έτους 2014-2015.

Επειδή η ανωτέρω διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, αλλά και δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, προκηρύχθηκε  πρόχειρος διαγωνισμός, ο οποίος και επαναλήφθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, ανατέθηκαν δώδεκα (12) από τα 41  συνολικά δρομολόγια.

Η Π.Ε. Λευκάδας υπερέβη τις τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω των εκλογών του Μαΐου και της μεγάλης μεταβατικής περιόδου για την εγκατάσταση της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Έτσι κατόπιν προσπαθειών της νέας Περιφερειακής Αρχής και με την ανταπόκριση και συνεργασία των μεταφορέων επιλύθηκαν τα προβλήματα και συμφωνήθηκε η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους των δρομολογίων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Λευκάδας προωθούν τις διαδικασίες και για την τυπική τακτοποίηση του θέματος, μετά την κατατεθείσα τροπολογία στη Βουλή, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα.

Εντός των προσεχών ημερών, μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας, θα διευθετηθεί και η εκκρεμότητα μικρού αριθμού δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με ταξί, ώστε το σύνολο των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης να μεταφέρονται κανονικά και με ασφάλεια από και προς τα σχολεία τους.


ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σχετικά άρθρα

«Kόκκινες γραμμές» και στο Πόρτο- Κατσίκι

Επίσκεψη- αυτοψία  πραγματοποιήθηκε  σήμερα  από τον καθηγητή γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα συνοδευόμενο  από τους  τρεις αιρετούς  της Λευκάδας κύριους   Δρακονταειδή Κων/νο, Σταύρο […]

Έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου του Σπύρου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαλακάσης (αναν.) – Επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ του meganisinews

Σε σύσκεψη τώρα η παράταξη  «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σε παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Μαλακάσης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *