Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Δεκεμβρίου 2017

Αχταρμάς με τον παλαιό και νέο αιγιαλό

Μέσα σε 18 μήνες ευελπιστεί η πολιτεία να έχει οριοθετηθεί ο αιγιαλός στο σύνολο των ακτών της χώρας επιστρατεύοντας την τεχνολογία.

Ωστόσο η παλαιά χάραξη του αιγιαλού, στο 10% της επικράτειας όπου ήδη υφίσταται, θα μπορεί να υπερισχύει της νέας. Το πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες, ειδικά, στους παλαιούς αιγιαλούς είναι μεγάλο και έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Επηρεάζει ακόμα και την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Ωστόσο, αδικημένοι είναι και πάλι οι πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν τα ακίνητά τους, παρόλο που το ίδιο το κράτος τους χορήγησε νόμιμη άδεια οικοδομής και μιας σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Η πολιτεία, με συγκεκριμένες πράξεις της, στο παρελθόν είχε αναγνωρίσει και εμπεδώσει το καθεστώς της κυριότητάς τους επί των ακινήτων.

Ο παλιός αιγιαλός

Κατά την χάραξή, είτε με πρωτοβουλία των ιδιωτών, είτε με ενέργεια του Δημοσίου, έχει δημιουργηθεί μια εδαφική ζώνη που ονομάζεται «παλαιός αιγιαλός» και που σύμφωνα με το νόμο ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Μέσα στις ζώνες που έχουν δημιουργηθεί στη Ζάκυνθο υπάρχουν εκατοντάδες οικόπεδα, σπίτια και ξενοδοχεία και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο να στερηθούν την κυριότητα στα ακίνητά τους με διαδικασίες στις οποίες δεν συμμετέχουν και αγνοούν.

Το θέμα της χάραξης της γραμμής παλαιού αιγιαλού, αιγιαλού και παραλίας στο Καλαμάκι και το Λαγανά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού μας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, δεδομένου ότι διεμβολίζεται το σχέδιο πόλης, ενώ ο παλαιός αιγιαλός εντοπίζεται και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το χειμέριο κύμα.

ΠΗΓΗ: Ημέρα τση Ζάκυθος

Σχετικά άρθρα

Ε.Κ. Βόνιτσας-Λευκάδας για Θ. Σολδάτο: «Ο κος βουλευτής (ο 2ος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ)». Απάντηση Βουλευτή Λευκάδας: «Αγάντα σύνροφοι εργατοπατέρες»

Πολιτική κόντρα Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου με το Εργατικό  Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας για τα τραπεζοκαθίσματα Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Βόνιτσας Λευκάδας: ΔΕΛΤΙΟ  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *