Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Θεμιστοκλής Καββαδάς στο meganisinews: “Θα είμαι Παρόν στις Εθνικές Εκλογές της Χώρας”

χω  αρχίσει να σκέφτομαι τις εθνικές εκλογές

– Η πρόσκληση για υποψηφιότητα είναι πρόκληση…

Παραδώσαμε  αλλά το ταξίδι συνεχίζεται…

Με  γνώση  και  αυτοπεποίθηση πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται άφθαρτους ανθρώπους να ασχοληθούν με την προοπτική και την πορεία της χώρας.

Άφθαρτους  με  γνωστικό αντικείμενο, και απόψεις τεκμηριωμένες και τοποθετημένες στην συγκεκριμένη κάθε φορά πορεία του έθνους με όραμα το μέλλον.

Άφθαρτους που να έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μένουν ξύπνιοι όταν οι άλλοι κοιμούνται.

Ο κόσμος  δεν χρειάζεται  διαφορετικά η νέα κόμματα  αλλά νέους ηγέτες ,νέους  δημοκρατικούς  θεσμούς , νέους τρόπους  να ζουν . Ζητάνε άλλο κράτος με καινούργιο νόημα να συνυπάρχουν και να συμμετέχουν.

Η συμμετοχή μου στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου δεν ήταν παρά ένας τρόπος  γνωριμίας  με τους πολίτες. Ο στόχος επετεύχθη.  

Δεν μετάνιωσα για τον συνδυασμό που επέλεξα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Σπύρος Μαργέλης ήταν ο  ικανότερος  σε θέματα γνώσης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με τους αντιπάλους του.   Δεν ήταν όμως δυνατός ηγέτης και δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε τα εκτός αλλά ούτε και τα εντός του συνδυασμού πολιτικά παιχνίδια.

Έχει  την μεγαλύτερη  ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσε κάποιος να τον δικαιολογήσει λόγω αποχής του αρκετό καιρό από την πολιτική σκηνή αλλά και λόγω έλλειψης  πολιτικών στελεχών  και διοικητικών στελεχών από δίπλα του και άλλων παραγόντων που θέλουν χρόνο για να αναλυθούν. Έκανε τρομερά  επικοινωνιακά λάθη ακόμα και με τους υποψήφιους του συνδυασμού του , δεν μπόρεσε να έχει τον έλεγχο και έχασε.

Δεν είναι εύκολο να διοικήσεις. Η  Πλειοψηφία όμως διοικεί . Για να κάνεις αντιπολίτευση η να διεκδικήσεις την άποψη σου θα πρέπει να έχεις συνεργάτες με πολιτικές ικανότητες.

Δεν μπορείς να διεκδικήσεις πολιτικές γραμμές όταν   το γνωστικό σου αντικείμενο είναι σαφώς μακριά από την κοινωνική πολιτική έστω και εάν σε προτίμησαν  500οι  πολίτες.

Δεν μπορείς να διεκδικήσεις όταν δημοτικός σύμβουλος είναι κυρία η οποία εργάζεται σε φορέα της Λευκάδας και  είχε δηλώσει γραπτώς στα φυλλάδια που πέταγε στους δρόμους της Λευκάδος με επικεφαλίδα < ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ> ότι και να εκλεγεί θα παραμείνει στην θέση της χωρίς να βοηθήσει τον Δήμο.

Όταν λοιπόν δηλώνεις ότι δεν θα βοηθήσεις τον Δήμο σε περίπτωση που εκλεγεί ο αρχηγός του συνδυασμού που υποστηρίζεις , πόσο μπορείς να  βοηθήσεις τον δήμο  τώρα που δεν εκλέχτηκε.

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας , έτσι και αλλιώς ικανότητες διοίκησης δεν έχει σε βαθμό χρησιμότητας αυτή την στιγμή και το < ψηφίστεμε για να μείνω στην Δουλεία μου > δεν φέρνει ανάπτυξη στον τόπο.    Δεν νομίζω ότι είναι αναντικατάστατη.

Άλλη  Δημοτική σύμβουλος  άξια στο επάγγελμα της , και  οικογενειακή φίλη ,δεν νομίζω ότι χρειάζεται την θέση του Δημοτικού συμβούλου, δεν θα της δώσει παραπάνω ικανότητες. Εξάλλου βάση του γνωστικού της αντικειμένου είχε και άλλα <<σχέδια>> τα οποία τώρα πιθανόν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Οι  γνώσεις φοροτεχνικού σίγουρα δεν ικανοποιούν την  διοικητικές απαιτήσεις του Δήμου έστω και εάν στην οικογένεια σου έχεις κάποιον με ιατρική ειδικότητα. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να μην αρκεστούμε στις 500 προτιμήσεις .

Υπάρχουν  άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν στην Λευκάδα αλλά δεν εκλέχτηκαν οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά γιατί έχουν άλλη κρίση και όραση. Ο  Οδυσσέας , Η  Ελένη Κ, Ο Δημήτρης Α, Η Κυριακή , Ο  Σπύρος Κ. είναι κατά την γνώμη μου άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν και άλλοι ίσως. Δεν θα τολμήσω προς το παρόν να μιλήσω για τους άλλους συνδυασμούς αν και έχω αρκετούς φίλους οι οποίοι ήταν υποψήφιοι .

Αυτά και άλλα είναι στην κρίση όλων. Ως πότε θα ψηφίζουμε κάποιον επειδή είναι καλό παιδί. Το απολυτήριο λυκείου χρειάζεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις εργασίας όχι πάντως για να διοικήσεις. Γέμισε το δημόσιο με υπαλλήλους χωρίς ικανότητες και τώρα δεν θέλουν και αξιολόγηση, δεν το λέω εγώ αυτό το γνωρίζεται όλοι.

Δεν φταίει όμως μόνο ο αρχηγός ενός συνδυασμού, φταίνε και οι ίδιοι οι πολίτες για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ότι Ανακάλυψαν την κατάλληλη στιγμή τα υπόγεια ρεύματα και έδωσαν την απάντηση τους , ίσως  δεν ήταν και η κατάλληλη  απάντηση.

Ένα γκάλοπ γιατί ψηφίζω ποιόν θα ήταν χρήσιμο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις Διοικητικές ικανότητες του Νέου Δημάρχου, αλλά διαβάζοντας μία πρόσφατη συνέντευξη του με θέμα < Προτεραιότητα μας  η  Βελτίωση της καθημερινότητας > θα διαφωνήσω εν μέρει και αυτό γιατί η καθημερινότητα από μόνη της φωνάζει < εδώ είμαι κάθε μέρα > .

Εάν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με βάση το κάθε μέρα θα έρθει γρήγορα η τριβή , η οποία δεν φέρνει αποτέλεσμα και ανάπτυξη . Τα προβλήματα της καθημερινότητας  δεν σταματούν ποτέ, είναι σαν την λερναία Ύδρα φτιάχνεις κάτι και παρουσιάζονται περισσότερα.

Ο συνδυασμός της καθημερινότητας με το μέλλον είναι το μεγάλο εγχείρημα  που θα αλλάξει πολλά. Τώρα το ότι θα ξαναχτίσει τον Δήμο από την αρχή , αυτό μάλλον δύσκολο, το πιο πιθανό είναι ότι θα πατήσει πάνω στα σπασμένα για να κολλήσει τα νέα κομμάτια τα οποία συνεχώς θα κουνιούνται γιατί η βάση δεν θα είναι σταθερή. Κατά  τα άλλα λέει αρκετές αλήθειες όπως η  συνεχόμενη πορεία του και η σχέση του με τον κόσμο αλλά θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι πάνω από 7000 πολίτες  δεν τον προτίμησαν, αριθμός μεγαλύτερος από  εκείνον που τον προτίμησαν.

Καλή επιτυχία Κ. Δρακονταειδή , εύχομαι να περάσετε  στις εξετάσεις.

Εγώ  Θα είμαι  Παρόν στις Εθνικές Εκλογές  της  Χώρας.

Θεμιστοκλής Καββαδάς.

 

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Εσύ κ. θεμιστοκλή που έχεις κάτι παραπάνω από απολυτήριο Λυκείου, θα είσαι «παρόν» στις εκλογές;
    Δε σου έμαθαν ότι αν θέλεις να μπεις σε ψηφοδέλτιο πρέπει να δηλώνεις «παρών» και όχι «παρόν», όπως μας γράφεις συνέχεια από τότε που βγήκες τελευταίος και το επαναλαμβάνεις και τώρα;
    Μάθε γράμματα πρώτα και μετά βλέπουμε.
    Εκτός αν είσαι αντικείμενο ή κάτι άλλο για να δηλώνεις «παρόν» αντί “παρών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights