Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Τα “Xρυσά παιδιά” της Ελλάδας

Τι κι αν δεν περάσανε ούτε καν στα “ψιλά” γράμματα των  ελληνικών εφημερίδων, τι κι αν δεν ακούσατε τίποτε στα φλύαρα δελτία ειδήσεων που ασχολούνται μόνο με την Τρόικα, το ποδόσφαιρο και τους “επωνύμους”. Σημασία έχει ότι υπάρχουν και αυτά τα παιδιά, όπου πάνω τους μπορεί να επενδύει το έθνος με ελπίδα και αισιοδοξία  για την επανάκαμψή του.

Η Παιδική Χορωδία Rosarte ιδρύθηκε το 2008, από τη μαέστρο Ρόζη Μαστροσάββα, η οποία με την ιδιότητα της μαέστρου της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, κατέκτησε και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο, στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών (Κατηγορία 1 – Παιδικές Χορωδίες), που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2008 στο Graz της Αυστρίας.
Στο έμψυχο δυναμικό της Rosarte εντάσσονται παιδιά από επίλεκτες δουλειές της μαέστρου, όπως π.χ. μέλη της πρώην Παιδικής Χορωδίας του Γ΄ Προγράμματος Ε.ΡΑ., μαθητές μουσικών σχολείων κ.ά. Τα μέλη της Rosarte έχουν μεγάλη χορωδιακή εμπειρία, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η χορωδία Rosarte λειτουργεί με τρία τμήματα, prejunior, παιδικό και νεανικό, με παιδιά ηλικίας 5-19 ετών και διαθέτει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, το οποίο εκτείνεται από την προκλασική φωνητική μουσική, έως το σύγχρονο Broadway.

‘Εξι χρόνια μετά τα παιδιά επαναλαμβάνουν το θρίαμβο κατακτώντας στην Ρίγα της Λετονίας στις 12 Ιουλίου 2014 ξανά το χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιάδα χορωδιών.

Πηγή φωτογραφιών και πληροφορίες από rosartechoir.wordpress.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights