Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου Λευκάδας: “Οδηγούν το νοσοκομείο Λευκάδας σε διάλυση”

Κάλεσμα σε κάθε πολίτη για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη της Λευκάδας και στους φορείς του νησιού μας, να παραβρεθούν στην έκτακτη συνεντευξη τύπου που διοργανώνει την Τρίτη 01/07/2014 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο Λευκάδας και την γενικότερη απαξίωση και απογύμνωση των δημοσιων υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουμε απο καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την υποστελέχωση του ΓΝ Λευκαδας η οποία παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις χωρίς δυστυχώς να έχουμε βρεί ανταπόκριση απο κανένα υπεύθυνο. Θεωρούμε υποχρέωση μας να απευθυνθούμε για μια ακόμα φορά στην κοινωνία της Λευκάδας: Οδηγούν το Νοσοκομείο σε διάλυση! Να μην το επιτρέψουμε! Να σταματήσουμε την διαφαινόμενη υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας! Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση- υποβαθμιση του!

 

30/06/2014

Η τριμελής επιτροπή ιατρών του ΓΝ Λευκάδας

 

Η Τριμελής Επιτροπή των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζόμενων του νοσοκομείου μας ώστε να μην περάσει, να μπλοκαριστεί στην πράξη η εφαρμογή της αντιδραστικής ‘’αξιολόγησης’’ του προσωπικού.

Οι υγειονομικοί μετά απο τον ορυμγδό των μέτρων των τελευταίων ετών έχουν πείρα και μπορούν να καταλάβουν που αποσκοπούν τέτοιου είδους μέτρα.. Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε οτι ο νόμος 4250/2014 για την ‘’αξιολόγηση’’, είναι ψευδεπίγραφος, δεν αποσκοπεί καθόλου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, δεν στοχεύει καθόλου στο ‘’νοικοκύρεμα’’ της λειτουργίας των νοσοκομείων. Έχουμε χορτάσει απο τα ψέματα τους! Αυτοί που έφεραν τα δημόσια νοσοκομεία στη σημερινή κατάσταση υποστελέχωσης και υπολειτουργίας, αυτοί που διάλυσαν τις πρωτοβάθμιες δομές Υγείας με σκοπό δήθεν να τις …αναβαθμίσουν, αυτοί που χαρατσώνουν καθημερινά τους πολίτες για υπηρεσίες υγείας που έχουν ήδη χρυσοπληρώσει, αυτοί οι έχουν φέρει τους μισθούς μας σε εξευτελιστικά επίπεδα καταδικάζοντας τις οικογενειες μας στη φτώχεια, αυτοί που καταστρατηγούν τα ωράρια εργασίας μας με αυταρχικό και εκβιαστικό τρόπο, αυτοί που δεν μας πληρώνουν τα δεδουλευμένα μας την ίδια στιγμή που φέρνουν νόμους για κατάσχεση των μισθών μας σε περίπτωση οφειλών στην εφορία και διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπτωση οφειλών στη ΔΕΗ έρχονται τώρα να μας αξιολογήσουν!!!

Η αλήθεια είναι άλλη!Ο νόμος 4250/14 για την αξιολόγηση είναι το νέο εργαλείο για το γέμισμα της δεξαμενής της ‘’κινητικότητας- διαθεσιμότητας’’ των δημοσίων υπαλλήλων με απώτερο στόχο την απόλυση, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει απέναντι σε Τρόικα-Δανειστές-Ευρωπαική Ένωση για απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Ταυτόχρονα όμως είναι αναπόσπστο κομμάτι της ενίσχυσης της λειτουργίας των νοσοκομείων με κριτήρια «Ανώνυμης εταιρείας». Δεν πρόκειται δηλαδη για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Είναι στρατηγική επιλογή στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ και προωθείται με αντίστοιχούς νόμους σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι το εργαλείο της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός συστήματος υγείας που θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αύξηση των πληρωμών των ασθενών, στην αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της υγείας, στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων μέσα στο νοσοκομείο (πχ μαγειρεία, τεχνικό τμήμα, καθαριότητα σε πρώτη φάση, εργαστήρια- νοσηλευτικό τμήμα στη συνέχεια), στις συμπράξεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην απλήρωτη δουλειά των σπουδαστών και στις ΜΚΟ.Θα χρησιμοποιηθεί για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα. Θα χρησιμοποιηθεί σαν μέσο εκβιασμού με σκοπό να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να δημιουργήσει κλίμα φόβου και υποταγής, τη λογική ή οτι υποτασσεσαι σε ο,τι σου λέμε ή σε …‘’αξιολογούμε’’ αρνητικά.

Γι’αυτούς τους λόγους oνόμος για την ‘’αξιολόγηση’’ πρέπει να απορριφθεί από όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα Κέντρα υγείας και τα ιδρύματα πρόνοιας, να μποκαριστεί με κάθε τρόπο η εφαρμογή του!Καλούμε τους προιστάμενους και τα διοικητικά στελέχη να απέχουν απο τη διαδικασία της αξιολόγησης. Να μην δεχθούν να γίνουν ο ιμάντας για να περάσουν στην ανεργία οι συναδελφοι τους!

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομου 4250/14.

 

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights