Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Μαρτίου 2018

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Σωματείο Αποκατάστασης Ιστορικής Μνήμης «ο Μνήμων» Λευκάδας

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αποκατάστασης της Ιστορικής Μνήμης «ο Μνήμων» Λευκάδας εκλέχθηκε μετά από διαλογική συζήτηση και δημιουργικό προβληματισμό νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα κοινή συναινέσει ως παρακάτω:

Πρόεδρος: Φίλιππος Καράμπαλης

Αντιπρόεδρος: Θεοφάνης Πάκος

Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Πισπιρίγκος

Ειδικός Γραμματέας: ΧρήστοςΡομποτής

Ταμίας: Διονυσία Σούνδια

Μέλη: Κατερίνα Βανδώρου, Ελευθερία Κοψιδά, ΘεόδωροςΛάζαρης, Κωνσταντίνος Ροντογιάννης

Αναπληρωματικά μέλη: ΕυρυβιάδηςΚαράμπαλης, Κωνσταντίνος Μεσσήνης.

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό του «Μνήμονα» και να εργαστεί προς την επίτευξη των σκοπών του Σωματείου, όπως την προαγωγή και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης προσώπων, τόπων και συμβάντων που συνδέονται διαχρονικά με την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ιστορία του νησιού της Λευκάδας, καθώς και την ενίσχυση και προαγωγή της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συγκρότηση,  ο εξοπλισμός και η λειτουργία του Μουσείου Πολιτικών Κρατουμένων των Φυλακών Λευκάδας εντός χώρου των Δικαστηρίων Λευκάδας, που έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καλούνται οι επιζώντες πολιτικοί κρατούμενοι των Φυλακών Λευκάδας, φορείς και πολίτες της Λευκάδας να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια.

Email επικοινωνίας: saim.mnimon@yahoo.gr

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φίλιππος Καράμπαλης

Σχετικά άρθρα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Η ώρα ευθύνης των πολιτών, έφτασε! (άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου)

Πληθαίνουν οι φωνές, των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, για την ανάγκη ανανέωσης, ανακυττάρωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Διαπλοκή, μίζες, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *