Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Εδραιώνεται με αυξημένα ποσοστά και ψήφους ο τρίτος πόλος της Αριστεράς, το επαναστατικό της κομμάτι

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα αντικαπιταλιστικά σχήματα που στήριξε, στις 12 από τις 13 περιφέρειες, συγκεντρώνουν πανελλαδικά περισσότερους από 128.000 ψήφους (97.499 το 2010) και ποσοστό 2,33% (1,79% το 2010). Το γεγονός αυτό δίνει άλλη ποιότητα στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ μπορεί και πρέπει να δώσει αυξημένη αυτοπεποίθηση στο λαϊκό κίνημα στους αγώνα για την ανατροπή.

Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καταγράφεται τάση ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ανατρεπτικής δράσης και σκέψης της Αριστεράς και του κινήματος». Στις 7 μεγαλύτερες περιφέρειες εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα.

Δεκάδες είναι τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στους Δήμους που εκλέγουν Δημοτικούς συμβούλους και καταγράφουν σημαντικά και αυξημένα ποσοστά. Μεγάλη νίκη στο Περιστέρι, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους (Ξεπερνάει το 4,2% και εκλέγει 2 δημοτικούς συμβούλους). Νίκη και στην Αθήνα, ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανταρσία με τον Πέτρο Κωνσταντίνου.

Στη Λευκάδα η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» συγκέντρωσε 501 ψήφους και ποσοστό 3,31, ενώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 2.661 ψήφους και ποσοστό 2,21%.

Το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με μαζική, μαχητική αντι-ΕΕ και αντικυβερνητική ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει τα εκλογικά φράγματα δίνοντας ξεκάθαρα μηνύματα:

Ανατροπής και “αποσταθεροποίησης” της πολιτικής, της κοινωνικής κόλασης και του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ και των πολιτικών εκπροσώπων της.

Ήττας των λογικών διαχείρισης εντός των πλαισίων αυτής της πολιτικής, που αδυνατούν να αναμετρηθούν αποτελεσματικά μαζί τους, προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Υπέρβασης των λογικών διαμαρτυρίας και αντίστασης χωρίς ανατροπή στο σήμερα, για να ζήσει ο λαός.

Τ.Ο. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights