Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Ιουλίου 2018

Zώης Μικρώνης: «Μας κλείσαν τις δουλειές και θέλουν να τους χειροκροτάμε»

Υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, φιλο -κυβερνητικοί – μνημονιακοί κρύβουν από το κοινό  τη θέση τους για τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ  ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Από το 1995 , με το νόμο 2323/1995 (ΦΕΚ 145Α), καθώς και με το νόμο 3377/2005 απαγορεύεται η επέκτασή τους πάνω από 500 τ.μ.  τόσο στη Λευκάδα όσο και στά περισσότερα νησιά.

Αυτοί οι νόμοι εφαρμόστηκαν πολλά χρόνια τώρα, χωρίς ουδεμία παρέκκλιση.     Το 2013 όμως δόθηκε «παρέκκλιση» ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ τόσο για τον Βασιλόπουλο όσο και για το Λιντλ:

Για το Βασιλόπουλο έβαλαν την υπογραφή τους στελέχη της περιφέρειας στη Λευκάδα, όσο και Αντιδήμαρχος του Δήμου μας.  Η τελική υπογραφή τέθηκε από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης (!!) διοίκησης  στην Πάτρα.  Η Ν.Δ. και  το ΠΑΣΟΚ, τοπικά όσο και κεντρικά, αγνοώντας τους παραπάνω νόμους, κυρίως αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους Λευκαδίτες, δίνουν άδεια υπέρ-διπλασιασμού των σούπερ μάρκετ.

Για το Λιντλ η διαδικασία ήταν διαφορετική: απέρριψε το σχετικό αίτημα το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όμως σύμφωνα  με το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης  στη Πάτρα η αιτιολόγηση  του δήμου δεν ήταν σύμφωνα με το νόμο (!!). Ο δήμος δεν ασχολήθηκε με τη προσφυγή.

Έτσι,  η τελική υπογραφή, τέθηκε πάλι  από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης (!;) στη Πάτρα.   Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τόσο τοπικά όσο και κεντρικά με παιγνιδάκια, χωρίς αναφορά στους παραπάνω νόμους, θέλουν να κλείσουμε όλοι εμείς οι «ασύμφορες»  επιχειρήσεις. Εξ άλλου θα προκύψουν λένε και θέσεις εργασίας!!! (Των 300 έως 400 ευρώ , ενώ ΔΕΝ λένε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν).

Τη κατεύθυνση αυτή βέβαια δίνει ξεδιάντροπα, προκαλώντας ανατριχίλα, ο ίδιος ο Προβόπουλος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος:  «Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν και να ενθαρρύνουν τον συγκεντρωτισμό σε όλο το φάσμα της οικονομίας, για να μπορέσει να επιστρέψει η χώρα σε σταθερή ανάπτυξη

Στην ίδια κατεύθυνση η κυρία Τζαβέλα ευρωβ. της Ν.Δ. έθετε πιο υψηλούς στόχους: αν είναι να σωθεί η Ευρώπη ας θυσιαστεί η Ελλάδα!

Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι τα μέτρα που ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια :

  • Κατακόρυφη  αύξηση  των φόρων. Μια σειρά επαγγελματίες στην οικοδομή ήδη έκλεισαν το επάγγελμα.
  • Χαράτσια και στα μικρής αξίας σπίτια και αποθήκες στα χωριά μας, για να αναγκαστούμε να τα πουλήσουμε.
  • Κλείσανε τη στρόφιγγα από τις τράπεζες  στη πραγματική οικονομία για τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα πολλοί  να κλείνουν ή πιο μεγάλες επιχειρήσεις  να φεύγουν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 200 δις ευρώ, σε μετρητά και εγγυήσεις.

Βέβαια όχι μόνο δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρήσεις χρεοκοπημένες, όπως το ΜEGA και αλλά κανάλια, αλλά δεν εισπράττουν καν τους θεσμοθετημένους φόρους.

Χώρος στην Ελλάδα υπάρχει μόνο για λίγους μεγάλους διαπλεκόμενους και τους τραπεζίτες.

((Σε άλλες χώρες (Π.χ. Ισλανδία)  γίνεται κούρεμα των στεγαστικών δανείων και πήγαν φυλακή οι τραπεζίτες που είχαν τη κύρια ευθύνη.))

  • Κλείσανε στη Λευκάδα τη μισή εφορεία. Για μια υπογραφή ή μια φορολογική ενημερότητα πάμε Πρέβεζα.
  • Υποβαθμίζουν συνεχώς το νοσοκομείο Λευκάδας από Γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή –την ίδια ώρα συνεχίζουν παλαιοκομματικά να διορίζουν ως διοίκηση τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με κριτήρια τα κομματικά …ένσημα.

Και ας περιμένουν ή ας ξενιτεύεται το επιστημονικό προσωπικό. ( Έχουν μάλιστα οι κομματικά διορισμένοι αυτοί, το θράσος , να δηλώνουν- κοροϊδεύουν  τους  Λευκαδίτες και τους  γιατρούς του νοσοκομείου  ότι δήθεν  ενδιαφέρονται για την κατάσταση του νοσοκομείου  και ότι… Τα βρίσκουν όλα καλά. )

  • Κλείσανε τον ΕΟΠΥΥ , προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα πάντα : Σχολεία!!!, Δημαρχεία!!!,

Κλειστά Γυμναστήρια!!!, Νερό!! Και όμως, κάποιοι – αυτοί που λένε ναι σε όλα – νιώθουν υπερήφανοι για τα μνημόνιά τους. Νιώθουν υπερήφανοι που ψήφιζαν, με κλειστά μάτια, 200 και πλέον νόμους σε μια μέρα , καταστρέφοντας κάθε φορά μια σειρά επαγγελματίες: οικοδόμους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, φορτηγατζήδες , ταξιτζήδες, κτηνοτρόφους ,μικρό-ομολογιούχους μικροεισοδηματίες και πολλούς άλλους. Για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει το γάλα που εισάγουμε κατά 75% να αυξηθεί μας λένε, ή η λύση για τα μεγάλα φορτηγά είναι να βγάζουν άδειες στη Βουλγαρία, όπως και η λύση για την έδρα μια σειρά επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή χρόνια τώρα δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις λίστες των φοροφυγάδων, ούτε με τις οφ-σορ επιχειρήσεις, ούτε με τους πετρελαιάδες φίλους του Σαμαρά που φοροδιαφεύγουν.  Ρημάζουν όμως όλους εμάς στην υπερφορολόγηση. Αυτά όμως κεντρικά. Εδώ;

Τι έκανε για τα παραπάνω το επαγγελματικό Επιμελητήριο και ο σύλλογος των Επαγγελματιών. Σχεδόν Τίποτα. Ή μάλλον, το ίδιο διάστημα οργάνωσαν φιέστες προεκλογικές, για να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με ομιλητή την ευρωβουλευτή της Ν.Δ.  Ένα μήνα πριν τις εκλογές!!

Το ίδιο έκαναν με τη κοπή πίτας, όπου παρέλασαν όλα τα φιλοκυβερνητικά στελέχη και μιλούσαν για το πόσο καλά πάει η οικονομία μας…

Μετατρέπουν τα σωματεία σε παραμάγαζο της Ν.Δ. Απροκάλυπτα. Αντί να αντισταθούν στον οδοστρωτήρα των μνημονίων, που για τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης τα μέτρα αυτά και η Μέρκελ να μη τα επέβαλε εμείς έπρεπε να τα είχαμε πάρει από καιρό.

Μας κλείνουν τις δουλειές και εμείς πρέπει να χειροκροτάμε κιόλας. Λάθος έγινε, έπρεπε να έχουμε κλείσει από καιρό.

Στις εκλογές θα πάρουν μια ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ  ΑΛΛΟ !!!

ΜΑΚΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ   ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΕΝΤΟΛΟΔΩΧΩΝ  ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΑΝΤΑ  ΛΥΣΕΙΣ  ΣΤΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Ο συντονισμός του αγώνα σε όλη τη Λευκάδα – σε όλη την Ελλάδα θα είναι η απάντησή μας.

Να δώσουμε  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΑΥΤΟΙ  ΤΗ ΜΑΧΗ.

Ζώης Μικρώνης –  πολιτικός Μηχανικός

Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας: Απεργιακή κινητοποίηση, Παρασκευή 4 Απριλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                          «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ».                                                             Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958 Εmail:sepelefkadas@yahoo.gr Ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *