Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία των εργαζομένων και της Τριμελoύς Επιτροπής Ιατρών του Γ. Ν. Λευκάδας για την παρέμβαση της Αστυνομίας στην απεργία – Τι δήλωσε ο Κ. Δρακονταειδής – Καταγγελία από το Ε.Κ. (3η αναν.)

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας καταγγέλλουν το γεγονός που έγινε το πρωί της 14ης  Μαΐου, ημέρα απεργίας των εργαζομένων, όπου κλιμάκιο της αστυνομίας προσήλθε στη Διοικητική Υπηρεσία και στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24 ώρη πανελλαδική απεργία που είχε εξαγγείλει η πανελλήνια  Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία   (ΠΟΕΔΗΝ).  Καταδικάζουμε αυτού του είδους τις ενέργειες οι οποίες  μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που στόχο  έχουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Εμείς τους απαντάμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να φοβίσουν και να  κάμψουν την  αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους  και  αγγίζουν το σύνολο του Λευκαδίτικου λαού.

Ο  ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη  παρέμβαση της Αστυνομίας που συνέβη σήμερα 14 Μαΐου, ημέρα απεργίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.  Συγκεκριμένα στις 7:30 περίπου το πρωί ομάδα ένστολων αστυνομικών προσήλθε στη Διοικητική Υπηρεσία και στη συνέχεια στα Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας ζητώντας στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ώρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), διότι όπως ανέφεραν ‘’έπρεπε να ενημερωθεί η Υπηρεσία’’.

Καταδικάζουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα δεδομένα του Νοσοκομείου μας το οποίο έχει προφανή σκοπό τον εκφοβισμό των εργαζομένων. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία της Λευκάδας ότι τέτοιου είδους περιστατικά όχι μόνο δεν πτοούν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων αλλά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών  του Γ. Ν. Λευκάδας

ΔΗΛΩΣΗ του Κων/νου Δρακονταειδή

υποψηφίου Δημάρχου

επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 Η σημερινή ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, να ζητήσει, δια ζώσης και τηλεφωνικώς, από τους υπεύθυνους προσωπικού του Νοσοκομείου Λευκάδας, τον αριθμό των απεργούντων εργαζομένων, είναι πρωτοφανής.

Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες, που εκπορεύονται από ανώτερα κλιμάκια, πάνε τον τόπο δεκαετίες πίσω, σε μαύρες ημέρες της πρόσφατης ιστορίας μας.

Αναρωτιόμαστε (ρητορικά) ποιος έδωσε την εντολή και με ποια αρμοδιότητα;

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Πρωτοφανής η ενέργεια της Α.Δ. Λευκάδας. Μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, σε μαύρες μέρες.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Η πρώτη περίπτωση αφορά την σημερινή επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Απεργούσαν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και κατά της «αξιολόγησης» που μόνο σκοπό έχει την διαθεσιμότητα   και στην συνέχεια την απόλυση του 15% των εργαζομένων, όταν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια. Η απεργία είχε επιτυχία,  γεγονός  που πολλούς τους  θορύβησε.

Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι απεργοί, αστυνομικοί μετέβησαν στις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου και ζήτησαν τα ονόματα των απεργών.

Αμέσως  οι εργαζόμενοι,  πήγαν  στο  γραφείο του Διοικητή και ζήτησαν να  δώσει  εξηγήσεις. Αυτός ισχυρίστηκε ότι δεν καλέστηκαν οι αστυνομικοί από τον ίδιο και τελικά δεν δόθηκαν τα ονόματα των απεργών.

Η  δεύτερη περίπτωση αφορά την ενέργεια των αστυνομικών να κάνουν έλεγχο στοιχείων σε αλλοδαπό εργαζόμενο, μέσα  στην προσυγκέντρωση  της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Ο συνάδελφος είναι 20 χρόνια στην Λευκάδα  όπου και  έκανε οικογένεια    και είναι μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας. Οι αστυνομικοί παρά τις  διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, για να γίνει εξακρίβωση στοιχείων….

Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας τα δυο αυτές απαράδεκτες ενέργειες της Αστυνομίας. Ξέρουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται και την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής του κράτους. Τέτοιες ενέργειες, ας το καταλάβουν αυτοί που δίνουν τις εντολές,  δεν πρόκειται να πτοήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, ελλήνων και αλλοδαπών.

ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΩΝΤΑΙ  ΔΕΝ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ  ΔΕΝ  ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ

Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ  14-5-2014

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απολύθηκαν 60 υπάλληλοι στον δήμο Κέρκυρας (36 στο Δήμο και 24 στη ΔΕΥΑΚ). “Κεραυνοί” Γ. Καλούδη σε Γκερέκου – Δένδια

Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ν.Δ- κ του ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΣΟΚ των  ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ  ΠΟΥ   ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙ  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights