Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιανουαρίου 2018

«δίαυλος». Ανακοίνωση υποψηφίων Δημοτικής Κοινότητας Λευκάδας

Η πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και ειδικότερα ο τόπος, πλήττει ιδιαίτερα τους νέους.

Νέοι που ξεκινήσαμε πριν λίγα χρόνια με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μας, με εφόδια τις σπουδές μας, με όνειρα, ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με την απαξίωση και τη μιζέρια. Απαξίωση από πολιτικές και πολιτικούς. Από ‘ιδιοφυίες’ πολιτικούς που δεκαετίες τώρα μονοπωλούν την εξουσία και οδήγησαν το τόπο και την τοπική αυτοδιοίκηση στο τέλμα.

Η επιλεκτική άγνοια, ίσως και η ανοχή που δείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε σε πρόσωπα και πρακτικές, έχει βαφτιστεί ως αδιαφορία. Βολεύει αυτή η ερμηνεία, μα δεν είναι αλήθεια. Δεν αδιαφορούμε. Δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό άλλωστε για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και επιλέξαμε να ζήσουμε. Το ενδιαφέρον μας για τα κοινά του μικρού μας τόπου υπάρχει και σήμερα που οι ανάγκες του μας καλούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ο ‘δίαυλος’, ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, αχρωμάτιστος κομματικά και μακριά από κεντρικές κατευθύνσεις, στελεχώθηκε από νέους ανθρώπους, που δεν χρωστάμε παρά μόνο στον τόπο μας. Ανθρώπους έτοιμους να ακούσουν, να συζητήσουν και να δουλέψουν προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρόνια και καθημερινά προβλήματα του δήμου και των δημοτών του. Προβλήματα που τα συναντούμε καθημερινά, μένουν άλυτα για χρόνια και σε κάθε εκλογική περίοδο θεωρούνται αυτονόητες οι λύσεις τους για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Ε, λοιπόν για μας όχι μόνο δεν θεωρούνται αυτονόητα, αλλά τα θεωρούμε και το μεγάλο έργο της νέας δημοτικής αρχής.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Στεκόμαστε μπροστά σας χωρίς να αλλάζουμε, χωρίς να χτυπάμε ώμους φιλικά, χωρίς να ‘φοράμε’ χαμόγελα. Δεν ξέρουμε κόλπα, δεν κάνουμε ελιγμούς γιατί απλά θέλουμε να οικοδομήσουμε μαζί σας μια παραγωγική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα αντέξει στο χρόνο.

Ενάντια σε στερεότυπα, με αλλαγή νοοτροπίας, με δουλειά και κοινό στόχο την πρόοδο, μπορούμε και θα πετύχουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μας και οι πολίτες του.

Καράμπαλη Γεωργία, Κόγκας Αργύριος, Κοψιδάς Κωνσταντίνος, Μιχαλάτος  Κωνσταντίνος, Τσιγκουράκου Ευφροσύνη (Έφη)

Υποψήφιοι δημοτικής κοινότητας Λευκάδος

με τον συνδυασμό ‘δίαυλος’

του υποψήφιου Δημάρχου Κωνσταντίνου Γ. Γληγόρη (Φλούδα)

Σχετικά άρθρα

Ένταξη στο Ε.Π. Δυτ. Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013 δύο νέων έργων για τις ανάγκες των μικρών νησιών

Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου […]

Μήνυμα δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συνδημότισσες και συνδημότες Το 2014 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του, δυστυχώς, πικρή γεύση δημιουργώντας, ταυτόχρονα, περισσότερες προσδοκίες για ένα καλύτερο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *