Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Λευκάδας: Όχι στην αξιολόγηση και τις διαθέσεις, απολύσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μετά από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε  την Παρασκευή 9 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας σχετικά με την αντιδραστική αντεργατική αξιολόγηση  ομόφωνα αποφασίσαμε:

  • Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου 4250/14 για την «αξιολόγηση».
  • Είμαστε αντίθετοι στην «αξιολόγηση» που προβλέπει ο παραπάνω νόμος και σε κάθε αξιολόγηση  που σκοπό έχει τις διαθεσιμότητες- απολύσεις , την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, τον ατομικό μισθό και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.
  • Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση τμημάτων του νοσοκομείου και την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία (π.χ καθαριότητα , επισιτισμός , τεχνική υπηρεσία κ.τ.λ.) και τη λειτουργία τους με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
  • Παλεύουμε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
  • Διεκδικούμε την άμεση αποπεράτωση του καινούργιου νοσοκομείου  το οποίο θα λειτουργεί στα πλαίσια ενός δημόσιου συστήματος Υγείας και όχι για τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε:

  1. Συγκρότηση επιτροπής αγώνα.
  2. Συνάντηση με τη διοίκηση και γνωστοποίηση της θέσης μας απέναντι στην «αξιολόγηση».
  3. Τη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκφράσουν τη αντίθεση τους ενάντια στο νόμο 4250/14.
  4. Συνάντηση με τους προϊστάμενους και τους και τους διευθυντές και ενημέρωση τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η βαθμολόγηση από μέρους τους στους εργαζόμενους, στους ίδιους και στη λειτουργία του νοσοκομείου.
  5. Αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στην πράξη.
  6. Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ.
  7. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  στη διοίκηση  του Νοσοκομείου στις 19 Μαΐου, ημέρα που θα επιχειρηθεί η έκδοση απόφασης για επιμερισμό των ποσοστών στους κλάδους του νοσοκομείου.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα δυο συναντήσεις της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights