Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Υποψήφιος με τον Κώστα Δρακονταειδή ο Φίλιππος Καράμπαλης

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Καστού, Καλάμου και Λευκάδας

Tο τοπίο στο οποίο θα διεξαχθούν, τον επόμενο μήνα, οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, κανείς δεν θα μπορούσε να το φαντασθεί πριν μερικά χρόνια. Η οικονομική αφαίμαξη της πλειοψηφίας των πολιτών, το κουρέλιασμα του Συντάγματος, η καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών και η ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών δομών, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποσάθρωση και την πολιτική παρακμή συνθέτουν ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής.

Με την ομηρία της Αυτοδιοίκησης από τα μνημόνια και τους δανειστές βιώνουμε μια οδυνηρή πραγματικότητα. Έχει σχεδιαστεί και προετοιμάζεται η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών (σκουπίδια, νερό, κλπ) και η κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών (παιδικοί σταθμοί, προγράμματα αλληλεγγύης, ΚΑΠΗκ.α). Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το δημαρχοκεντρικό μοντέλο άσκησης της τοπικής εξουσίας με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των πολιτών από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η αποξένωσή τους ήταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να έχουν στοιχειώδη συμμετοχή σε ζητήματα που τους αφορούν άμεσα. Τα χωριά μας μαραζώνουν από πλήρη εγκατάλειψη.

Συνδημότισσα / Συνδημότη,

μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, ούτε να ξεπουλάμε τη συνείδησή μας σε εκβιασμούς και μικροεκδουλεύσεις. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα για τη ζωή μας.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κων/νο Δρακονταειδή για να προσφέρω στην προσπάθεια συσπείρωσης και έκφρασης όλων των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας.

Για μένα είναι μια σημαντική, μια αναπόφευκτη πρόκληση για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν την αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και την κοινωνία στην καταστροφή. Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας εξαρτάται από τη δική μας στάση στις προσεχείς εκλογές. Εξαρτάται από το αν θα το αφήσουμε και πάλι στα χέρια αυτών που το καταστρέφουν ή θα το πάρουμε στα δικά μας χέρια.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 21/4/2014

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος

με την Δημοτική Κίνηση

΄’ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights