Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουλίου 2018

Η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων

Έντονα κατηγορηματικός ότι οι αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν δεσμεύουν τη χώρα, εμφανίζεται με δήλωσή του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα γίνει κούρεμα χρέους και ότι θα υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια.

Ολόκληρη η δήλωση

Ο κ. Σόιμπλε έχει μεγάλο θράσος. Μιλάει για «επιτυχία των μνημονίων» και απευθύνεται σε έναν λαό που έχει εξαθλιωθεί στη μεγάλη του πλειοψηφία τα τελευταία 4 χρόνια.
Το θράσος αυτό το αντλεί από ένα και μόνο γεγονός.  Το ότι  όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν στην ίδια πλευρά με τον κ. Σόιμπλε και τα κοινωνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και απέναντι στην πλειοψηφία του λαού.
Το χειρότερο όμως είναι ότι ο κ. Σόιμπλε επιδιώκει να δεσμεύσει προκαταβολικά και το μέλλον της χώρας. Προεξοφλεί ότι δεν θα γίνει κούρεμα χρέους και ότι θα υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια.
Του απαντάμε ρητά και κατηγορηματικά: Η χώρα δε δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται θα καταργήσει τη λιτότητα, και θα διαπραγματευθεί με όλους τους εταίρους της για μια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, που θα το καθιστά βιώσιμο.

Επίσης, του υπενθυμίζουμε τη δήλωση της Καγκελαρίου Μέρκελ στις 24/12/2013: «Αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ θα διαλυόταν η ευρωζώνη».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Όσοι μαζί τα έφαγαν κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της Τρόικα και των δανειστών για να σώσουν εαυτούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι «τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί» και ότι «θα διερευνηθούν όλες οι αποφάσεις και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *