Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας (βίντεο)

“Μόνη αρμόδια να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας είναι η ολομέλεια της Βουλής. Αν αποδεχθείτε την πρόταση του κ. Βενιζέλου, η οποία έγινε δεχτή από το Προεδρείο θα πρόκειται για ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που μόνο στόχο έχει την προστασία της κυβέρνησης από μια κοινοβουλευτική συντριβή την Τρίτη. Αν δεν δεχτείτε, κύριε Πρόεδρε, την τήρηση του Κανονισμού, θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του Προεδρείου με βάση το άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής. Δε θα κανετε κουρέλια τον Κανονισμό και το Σύνταγμα επειδή το θέλουν οι δανειστές!” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πόσες φωνές έχει αυτή η κυβέρνηση; Ο κ. Βενιζέλος ως τι μίλησε πριν; Ως “έγκριτος” νομικός που έχει συμβάλλει στην παρασκευή νομοθετικών εκτρωμάτων αυτοαμνήστευσης εμπλεκομένων σε σκάνδαλα; Αλλά πριν μιλήσει ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας έχει δηλώσει, εκφράζοντας τη θέση της κυβερνήσεως ότι είναι καθόλα νόμιμη η πρόταση που καταθέσατε και την αποδεχόμαστε. Και έχουμε τώρα τον κ. Βενιζέλο να εκφράζει μια εντελώς διαφορετική άποψη. Αυτή είναι η κυβέρνηση της “εθνικής ευθύνης” που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση; Το τέρας με τα δυο κεφάλια; Ποιος ακριβώς εκφράζει τον πρωθυπουργό που είναι ξανά απών; Η πολιτική ουσία είναι ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση τρομαγμένη διότι σε τρεις ημέρες από τώρα ο υπουργός Οικονομικών δε θα τύχει της επικρότησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό ψάχνετε έωλα νομικά ερείσματα για να αλλάξει τη στάση του ο υπουργός Επικρατείας” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας πήρε και πάλι το λόγο λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπική διαμάχη με τον Πρόεδρο της Βουλής. Με βάση τον Κανονισμό τη δικαιοδοσία την έχει η ολομέλεια, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και απευθύνθηκε στον Δ. Σταμάτη λέγοντας ότι πλέον δεν έχει καμία αξιοπιστία και θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την επιλογή του Προέδρου και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής.

«Είναι ώρα να τελειώνουν τα ψέματα σε αυτήν την αίθουσα» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στην «κωλοτούμπα Βενιζέλου» που «ακύρωσε την απόφαση του υπουργού Επικρατείας».

«Η κυβέρνηση τρέμει τη δυνατότητα που θα έδινε η τριήμερη συζήτηση στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί για το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα που ετοίμαζε και επίσης η κυβέρνηση τρέμει ότι ο κ. Στουρνάρας θα χάσει την έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έπρεπε να σηκώσετε το γάντι όπως έκανε αρχικά ο κ. Σταμάτης» είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και είπε ότι έτσι εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο υπουργός Οικομικών προκειμένου μέσα σε έξι ώρες να ξεμπερδεύει η κυβέρνηση με το καταστροφικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας για την πρόταση μομφής: Δε θα επιτρέψουμε στον Στουρνάρα να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου του ελληνικού λαού (βίντεο)

ΠΗΓΗ: left.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights