Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας την συμφωνία ΓΣΕΕ με τους εργοδότες

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας  την «νέα Σύμβαση» για το 2014 που υπέγραψε η εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες με την κυβέρνηση να χειροκροτεί.

Η κατάπτυστη «νέα Σύμβαση», έρχεται να νομιμοποιήσει τον αντεργατικό Νόμο της κυβέρνησης που κατάργησε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και καθόρισε κατώτερο μισθό τα 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ μεικτά για τους νέους.

Η «νέα Σύμβαση» υιοθετεί τους παραπάνω μισθούς και ισχύει από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμα χρόνο. Επίσης αφήνει «παγωμένες» όλες τις  τριετίες, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Εργοδότες και συνδικαλιστική πλειοψηφία συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!!!!

Η συμφωνία αυτή, βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της στρατηγικής 2014 – 2020 της ΕΕ, τσακίζει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ  καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους με τον αγώνα τους να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη, απαντώντας έμπρακτα στο ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που για να την υπονομεύσουν άρον – άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημερωτική Ημερίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας σχετικά με την αυτοαπογραφή επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Tο Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 9/11/2012 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights