Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Η χθεσινή ομιλία του Γιώργου Καλούδη στην εναρκτήρια του προεκλογικού αγώνα στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

21-3-2014

Η χθεσινή ομιλία του Γιώργου Καλούδη στην εναρκτήρια του προεκλογικού αγώνα στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας  

Α) Η γενική πολιτική κατάσταση

Β) Προτάσεις για συντακτική Συνέλευση και ένα νέο δημοκρατικό πολίτευμα

Γ) Η Επτανησιακή ιστορία – σπουδαία και λαμπερή

Δ) Η κατάσταση στα Επτάνησα σημερα χειρότερη από ποτέ

Ε) Το πρόγραμμά μας με όραμα και σχέδιο για το μέλλον

Α) Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

“Όποιος δεν θέλει να βλέπει την αλήθεια θα μείνει τυφλός σε όλη του τη ζωή”.

George Bernard Show

Εμείς αποδείξαμε τέσσερα συνεχή χρόνια ότι είμαστε διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Εμείς αγαπάμε πρώτα και πάνω από όλα τον τόπο μας, τα νησιά μας, τα πανέμορφα Επτάνησα. Δεν είμαστε ετερόφωτοι είμαστε αυτόφωτοι.

Δεν είμαστε λογιστές είμαστε άνθρωποι της δράσης και της αποτελεσματικότητας.

Δεν είμαστε υποταγμένοι στα στενά συμφέροντα των αθηναϊκών κομμάτων αλλά αποδείξαμε ότι πρώτα βάζουμε το συμφέρον των νησιών μας.

Ερχόμαστε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές με ρήξεις για μεγάλες ανατροπές και για νέες κατακτήσεις. Και γι’ αυτό χρειάζεται Επτανησιακός λαός να γνωρίζει την αλήθεια.

Πρωτίστως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και όχι οικονομικό. Τα αίτια της κατάρρευσης είναι το κομματικό ολιγαρχικό σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Εδράζεται σε μια Α και Αθηνών που εκλέγει 100 βουλευτές σε 52 δήμους και χρειάζονται περιουσίες ο καθένας για να εκλεγούν. Το σύστημα στηρίζεται στη σχέση: Ολιγάρχης  – χρηματοδότης – αρχηγός – κόμμα Αθήνας που επιλέγει τους πιστούς των αρχηγών και διοικεί μια αυλή. Με ρουσφέτια και εξαγορές συνειδήσεων κατακερματίζουν την εθνική λαϊκή ενότητα και υποτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα στις εξουσιαστικές σχέσεις των λίγων.

Κι ενώ η αυτοδιοίκηση έπρεπε να είναι ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη από τα κόμματα, είναι τα ίδια αυτά κόμματα μεγάλοι υποκριτές και επεμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κυνικά και χειραγωγούν τις τοπικές κοινωνίες. Ο σκοπός είναι να χρησιμοποιούν τους Περιφερειάρχες – Δημάρχους – Συμβούλους ως κομματάρχες και να χρησιμοποιούν τις εκλογές των κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης ως λεία για τα κόμματα τους για να αποκτήσουν κάποιοι προνόμια εις βάρος του λαού. Πολλές φορές εκβιάζουν για το σκοπό αυτό. Είναι το ίδιο πολιτικό σύστημα που δεν αφήνει τους πολίτες να εκφράζονται ούτε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένα Το σάπιο, διεφθαρμένο, κλειστό πολιτικό σύστημα εξουσίας πρέπει να ανατραπεί.

Β) Προτάσεις για συντακτική Συνέλευση και ένα νέο δημοκρατικό πολίτευμα

Γι’ αυτό προτείνω συντακτική συνέλευση για αναθεώρηση του συντάγματος. Κατάργηση της ασυδοσίας υπουργών και βουλευτών. Τα εγκλήματα βουλευτών και υπουργών να μην παραγράφονται ποτέ. Κατάργηση της σύνταξης του υπουργού και βουλευτή. Τους αρκεί η σύνταξη του επαγγέλματός τους. Περιορισμός του μισθού του Βουλευτή στα 3000 ευρώ το μήνα, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται πως μπορεί να ζήσει κόσμος με 500 ή 600 ή 700 ευρώ το μήνα. Κάθε υποψήφιος βουλευτής μαζί με την υποβολή της υποψηφιότητας του θα καταθέτει πληρεξούσιο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με το οποίο θα τους εξουσιοδοτεί ισοβίως να ανοίγει οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ελβετία και σε στους φορολογικούς παραδείσους και να σταματήσει η παρωδία του έσχες υπουργών – βουλευτών χωρίς να αναγράφεται το πόθεν. Οι κλέφτες υπουργοί – βουλευτές να μην πηγαίνουν φυλακή, γιατί δεν έχουμε χρήματα να τους πληρώνουμε αλλά να δημεύονται οι περιουσίες τους. Για να γίνουν τα παραπάνω χρειάζεται συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αν γινόταν αυτά η Χρυσή Αυγή θα είχε παραμείνει στο 0,3%  .

Και φυσικά να περιοριστεί το κράτος σε μικρό και ευέλικτο και με συνταγματική πρόβλεψη να περάσουν όλες οι εξουσίες στους δήμους και τις περιφέρειες. Όσο πιο κοντά στον λαό είναι μία εξουσία τόσο πιο δυνατός είναι ο λαός.

Γ) Η Επτανησιακή ιστορία – σπουδαία και λαμπερή –

Αύριο (σήμερα) συμπληρώνονται 214 χρόνια από την 21 Μάρτη 1800 όπου υπεγράφει η διεθνής συνθήκη ίδρυσης του πρώτου νεοελληνικού κράτους της Πολιτείας των επτά   Ηνωμένων Νήσων ή της Επτανήσου Πολιτείας με ένα ενιαίο σύνταγμα για όλα τα νησιά και με 7 αυτόνομα συντάγματα για κάθε νησί.

Στα χρόνια της Βενετικής επικυριαρχίας οι Επτανήσιοι είχαν επανδρωμένες γαλέρες, με πρώτους τους Κερκυραίους, που είχαν μόνιμα επανδρωμένες τρεις γαλέρες και συμμετείχαν για 420 χρόνια σε μικρές και μεγάλες ναυμαχίες ενάντια στους Τούρκους, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα.

Εδώ στα Επτάνησα, την περίφημη διετία 1797 – 1799 οι Γάλλοι επαναστάτες – δημοκρατικοί έφεραν τις αρχές τους Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης στις οποίες στηρίζεται σήμερα ολόκληρη η πολιτισμένη ανθρωπότητα, πράγμα που δε συνέβη ποτέ μέχρι σήμερα στην τουρκοκρατούμενη τότε Ελλάδα. Εδώ οι Γάλλοι επαναστάτες φύτεψαν σε κάθε πόλη το δέντρο της ελευθερίας. Συμμετείχε ο λαός σε μεγάλες λαϊκές συνελεύσεις. Άνθισαν τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ιδρύθηκαν τα πρώτα σχολείο και το πρώτο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας αυτή διότι υπερέχουμε και εμείς θα καθιερώσουμε τον εορτασμό της επετείου αυτής και τη διδασκαλία της Επτανησιακής ιστορίας στα σχολεία. Διότι λαός ενημερωμένος δεν είναι ποτέ νικημένος. Αρέσει δεν αρέσει στους κοτζαμπάσηδες της Αθήνας.

[Αύριο θα ακολουθήσουν το Δ και το Ε μλερος της ομιλίας]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σε “επιτροπεία” οδηγούν τους πρώτους 41 δήμους μέσω επιχορήγησης για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους – Αρνήθηκε και μπράβο στην Λευκάδα

Συχνά πίσω απ΄ τα  “ψιλά” γράμματα  και τις μεγαλοστομίες κρύβονται ο  “διάβολος” και πολύ μεγάλες παγίδες. Με δάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights