Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαΐου 2024

Έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου του Σπύρου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαλακάσης (αναν.) – Επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ του meganisinews


Σε σύσκεψη τώρα η παράταξη  “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”

Σε παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Μαλακάσης στο περιφερειακό  κανάλι corfu channel πριν από λίγο δήλωσε ότι  δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος  με την παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου και με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεοδωρή Βερύκιο.

Ερωτώμενος για την πρόσφατη επίσκεψη στην Λευκάδα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλέκου Δεσύλλα, δήλωσε ότι είχε μια δεκάλεπτη συνάντηση μαζί του όπου διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο άτομο χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν θα προσχωρήσει στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο.

Όπως ήταν  φυσικό, οι αποστάσεις που πήρε από  την υποψηφιότητα του κ. Θοδωρή Βερύκιου στην Λευκάδα προκάλεσαν την μήνιν και την παρέμβαση του  ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη  Λευκάδας που είτε παρακολουθούσε το κανάλι τυχαίως , είτε ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του. Με έκδηλο τον εκνευρισμό του ο κ. Βερύκιος,  καταφέρθηκε στην σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους του καναλιού τόσο κατά του κ. Μαλακάση όσο και και κατά του πρόεδρου της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρη Πετρόπουλου για τον οποίο κατήγγειλε ότι ενεργεί αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο “γαλάζιος εμφύλιος” που αναζωπυρώθηκε  στην Λευκάδα με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Μαλακάση, αναμένεται να έχει και συνέχεια, αφού έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο  Περιφερειάρχης k. Σπύρος Σπύρου, ώστε να αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει η παράταξη απέναντι στον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της κ. Γιάννη Μαλακάση χωρίς ν΄ αποκλείεται ακόμα και το έσχατο μέτρο της οριστικής του διαγραφής.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του meganisinews.

18:36

Αντιγράφουμε από το corfupress.com

Μαλακάσης: Καμία διεκδικητικότητα από Σπύρου

Ο Γ. Μαλακάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται, είτε αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές είτε όχι, να στηρίξει και πάλι την υποψηφιότητα Σπύρου, κατηγορόντας τον ότι αφενός δεν ενημερώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο ακόμα και για το αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν υλοποιηθεί, καθώς και για απουσία διεκδικητικότητας με αποτέλεσμα να αποψιλώνεται η Λευκάδα και όλη η Περιφέρεια από υπηρεσίες και δομές: «Εγώ ήθελα αυτά που ψηφίζουμε στο Περιφερειακό να έρχεται να μας ενημερώνει τι γίνεται. Δεν περίμενα κάποιος που εκπροσωπεί την Περιφέρεια να αφήνει να αποψιλώνονται υπηρεσίες από την Περιφέρεια. Εγώ βλέπω να κινδυνεύει η Περιφέρειά μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ όταν γίνεται η μελέτη για τη διαχείριση υδάτων και την Κέρκυρα τη βάζουν στο υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου, τη Λευκάδα στη Δυτική Στερεά και τα άλλα νησιά στη Βόρεια Πελοπόννησο και παίρνουμε απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μας εξήγησε ποτέ τι έγινε αυτή η απόφαση. Επίσης, πολλές υπηρεσίες… Έφυγε το στρατολογικό γραφείο και πήγε στην Πάτρα. Έφυγε η μισή εφορία από τη Λευκάδα, πρέπει να πάμε στην Πρέβεζα. Μα εμείς είμαστε Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αν ήταν η επιλογή μας να πάμε στην Ήπειρο θα παίρναμε απόφαση να πάμε στην Ήπειρο. Η αναθεώρηση του χωροταξικού που προχωρά αυτές τις ημέρες, για το οποίο πήραμε απόφαση ως Περιφερειακό και δεν εγκρίναμε την πρώτη φάση, συζητάμε τώρα για τη δεύτερη φάση. Τώρα, η φάση αυτή λέει για τη Λευκάδα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν έχει όλες τις υπηρεσίες. Πώς να έχει όλες τις υπήρεσίες όταν μας τις παίρνουνε; Και μας βάζει μαζί με την Πρέβεζα και την Άρτα».

Η απάντηση Βερύκιου

Πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις Μαλακάση ήρθε από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερύκιο, ο οποίος ζητώντας να παρέμβει στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού άφησε αιχμές λέγοντας ότι ο «αδικήθηκε η Λευκάδα και ο Περιφερειάρχης: Η Λευκάδα έχει πάρει τα περισσότερα χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, 80 εκ. έχουν ενταχθεί και αυτή τη στιγμή όλα τρέχουν και δεν υπάρχει τίποτα στάσιμο».

Για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., είπε ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι τη Νομαρχιακή του κόμματος αφού το όργανο δεν έχει πάρει καμία απόφαση περί στήριξης οποιουδήποτε υποψήφιου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights