Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Στα ορεινά Γρεβενά ο Στάθης Ζαβιτσάνος (αναν.)

Όπως είχαμε γράψει πριν από έξι ημέρες, ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος άφησε για λίγο το νησί μας προκειμένου να λάβει μέρος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 12/03/2014 στα Γρεβενά.

Στη συνεδρίαση υπήρξε εκτενής ενημέρωση και προετοιμασία για θεσμικά θέματα που αφορούν τους ορεινούς Δήμους. Επίσης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα οικονομικής υποστήριξης των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων και ποιες μορφές χρηματοδότησης προτείνονται, ιδιαίτερα μέσω του Νέου ΕΣΠΑ αλλά και μέσω Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ειδική εισήγηση – πρόταση είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Ράλλης Γκέκας με θέμα: «Οι ορεινοί Δήμοι στη νέα Προγραμματική περίοδο».

Εμείς εδώ να σημειώσουμε ότι η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020  δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της «έξυπνης εξειδίκευσης», της απασχόλησης, σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και σε ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.

Τέλος, την ειδική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Ράλλη Γκέκα μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ (αρχείο pdf).

ΠΗΓΗ: greveniotis.gr, eetaa.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights