Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Συστηματικοί και αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι στην Κεφαλονιά

Η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κική Παυλοπούλου, ο Διευθυντής Υγείας, Κυριάκος Κατσώρας και ο Επόπτης Υγείας, Γιώργος Ναούμ, οι οποίοι βρίσκονται στην Κεφαλονιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τους καθηγητές Εμμανουήλ Βελονάκη και Ιωάννη Τσελέντη, συνεχίζουν τους υγειονομικούς ελέγχους στην Κεφαλονιά.

Σε εδική σύσκεψη που έγινε χθες στο νοσοκομείου Αργοστολίου, αποτιμήθηκε η μέχρι στιγμής κατάσταση η οποία, όπως δήλωσε ο Διευθυντής Υγείας, Κυριάκος Κατσώρας, είναι υπό έλεγχο.

  • Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα δίκτυα ύδρευσης τόσο στην περιοχή της Παλικής όσο και σε αυτή του Αργοστολίου, για να διαπιστωθεί ότι το νερό στην Παλική δεν είναι πλέον κατάλληλο για οικιακή χρήση. Καθημερινά και συστηματικά συνεχίζονται οι έλεγχοι του νερού.
  • Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δημιουργήθηκε δίκτυο επιδημιολογικής επιτήρησης.
  • Ελήφθη και ελέγχτηκε δείγμα νερού από το καράβι «Ελ. Βενιζέλος», ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Κατσώρας, η φήμη που διαδόθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα δυσεντερίας στους διαμένοντες στο καράβι δεν είναι αληθής.
  • Επίσης, έλεγχοι γίνονται στα τρόφιμα αλλά και στα παρασκευαστήρια τροφίμων απ’ όπου σιτίζονται οι κάτοικοι της Παλικής.
  • Έλεγχοι γίνονται και στις σκηνές και στο χώρο που έχουν στηθεί αυτές.
  • Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης αποθηκών τροφίμων που φτάνουν στο νησί, θα γίνει έλεγχος των τροφίμων αυτών και στον τρόπο αποθήκευσης.
  • Ακόμη έλεγχος προγραμματίζεται να γίνει και στο κρουαζιερόπλοιο που θα φτάσει για την εξυπηρέτηση των σεισμοπλήκτων.

Ο κίνδυνος, κυρίως από μόλυνση μέσω του νερού, έχει οριστικά αποφευχθεί, δήλωσε ο κ. Κατσώρας, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, καθώς δε σταμάτησαν ούτε μια στιγμή οι αυστηροί και συστηματικοί έλεγχοι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Kλείνουν υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μύτικα. Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής και των νησιών Καλάμου και Καστού

Απειλούν με απόσυρση καταθέσεων   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΥ Γραφείο: Αντιδημάρχου Πληροφορίες: Χρήστος Τριλίβας Ταχ.Δ/νση: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights