Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2024

Λόγω Κεφαλονιάς, 152 υπάλληλοι του ΤΑΣ τίθενται στη διάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αναν.)

Ο νέος σεισμός στην Κεφαλονιά επιτάχυνε τις διαδικασίες για 152 υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τους τομείς αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, καθώς τη Δευτέρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε, την ολοκλήρωση της κατάρτισης των οριστικών πινάκων κατάταξης.

Οι εν λόγω υπάλληλοι τίθενται πλέον στη διάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν προκειμένου οι 152 υπάλληλοι να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στην Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς του τελευταίου διαστήματος.

To ΔΤ από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε, από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), η κατάρτιση των οριστικών πινάκων κατάταξης 152 υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο τελικός  πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων απεστάλη ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η κατάταξη αυτή αφορά, στην παρούσα χρονική στιγμή, τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (ΤΑΠ) που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποφάσισε την επίσπευση της διαδικασίας αυτής λόγω της ειδικής συγκυρίας που έχει προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά.

Η επανατοποθέτηση του προσωπικού αυτού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δίνει πλέον τη δυνατότητα στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να ενεργοποιεί άμεσα το σύνολο των δυνάμεων αυτών όπου υπάρχει ανάγκη, στην προκειμένη περίπτωση στην Κεφαλονιά.

Οι υφιστάμενες δομές ενδυναμώνονται και αναβαθμίζονται σε έναν μόνιμο μηχανισμό αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και υλοποίησης δράσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας σε άμεση επαφή και συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται ο συντονισμός των δράσεων και δημιουργούνται συνέργειες για την καλύτερη αξιοποίηση των εξειδικευμένων στελεχών και των διαθέσιμων τεχνικών μέσων, κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί αποτελεσματικά με την πολυδιάσπαση που παρουσίαζε η προηγούμενη δομή των ΤΑΣ Μεσσηνίας, Αχαΐας, Λευκάδας και Ηλείας.

Σχετικά

Ο Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕΧΩΔΕ Δυτ. Ελλάδας ζητά την επαναλειτουργία και του Τ.Α.Σ. Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights