Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Την συνταγή … “Θεόδωρος Σολδάτος” φέρεται να έχει προσπαθήσει η Νέα Δημοκρατία και στον Βόλο, αλλά…

Είχαμε γράψει: «Έκλεισε» η υποψηφιότητα του Θοδωρή Σολδάτου για τον δήμο Λευκάδας (αναν.)

Την “συνταγή” αυτή, λοιπόν, φέρεται να έχει προσπαθήσει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και στον Βόλο, τουλάχιστον σε πιο …ενισχυμένη έκδοση που ακούει στο όνομα του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και πρώην βουλευτή κ. Γεώργιο Σούρλα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, “Ψάχνουν, ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν υποψήφιο δήμαρχο για το Βόλο στη Νέα Δημοκρατία κι έτσι είπαν προχωρήσουν σε… απονενοημένες πράξεις.  Όπως μαθαίνει η στήλη, απευθύνθηκαν στον 70χρονο γενικό γραμματέα Διαφάνειας και πρώην βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Γιώργο Σούρλα, ο οποίος όμως έδωσε αρνητική απάντηση. Όσο για την υποψήφια του 2010 και νυν υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή, ούτε που θέλει να το σκέφτεται. […] ”

Μια σύγκριση των δύο περιπτώσεων, εφόσον επικρατήσει το σενάριο της υποψηφιότητας για τον δήμο της Λευκάδας του βουλευτή του νομού κ. Θεόδωρου Σολδάτου, μας δίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό και εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι τελικά η ΝΔ δεν έχει ουσιαστικά αυτοδιοικητική πρόταση για τη Λευκάδα, και όχι μόνο. Ακόμα εάν και εφόσον τελεσφορήσει η υποψηφιότητα του κ. Θανάση Καββαδά, με το όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις ειδήσεις (για άλλους φήμες ή στοχευμένες διαρροές) και εξακολουθεί να διαμορφώνεται, επικοινωνιακά τουλάχιστον, έχει ήδη οδηγήσει σε “εγκαύματα” βαθμού.

Σε αυτή την περίπτωση και με την απουσία του Κώστα Αραβανή,  τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρο Μαργέλη ακόμα σε αναμονή, τον “αέρα” του Κώστα Δρακονταειδή, κάπου το “σύστημα” θα πρέπει να βρει ένα σημείο ισορροπίας και να επιβιώσει πολιτικά. Αυτό το σημείο είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο ότι έχει βρεθεί (για να μην πούμε ότι είχε ήδη βρεθεί*), προκειμένου να δώσει τη μάχη του και μάλιστα σε μια περίοδο όπου, όπως όλα δείχνουν, έχει ξεκινήσει ήδη μια δημοκρατική ανατροπή που θα αποτυπωθεί σε λίγους μήνες στις κάλπες.

* Το είχαμε γράψει και υπονοήσει από πέρυσι το καλοκαίρι: “Στη Λευκάδα χίλιοι καλοί χωράνε, αλλά δύο, μάλλον δύσκολο.”

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights