Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Εικόνα “ερήμωσης” στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

“Πηδήξανε από το  καράβι” βλέποντας το  να βουλιάζει!

Είναι κοινό μυστικό ότι από το καλοκαίρι κιόλας απουσιάζουν συστηματικά από την δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας τόσο ο κ. Σπύρος Μάλαμας όσο και ο ανεξάρτητος κ. Ανδρέας Δάγλας. Δύο απουσίες που προκάλεσαν σήμερα την εύλογη απορία-ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντπολίτευσης κ. Κώστα Αυγερινού. Παρά την προσπάθεια από την πλευρά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να το δικαιολογήσει και την υπεκφυγή του  δημάρχου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου που το προσπέρασε λέγοντας ότι είθισται να μην επιβάλλονται κυρώσεις, το θέμα και υπαρκτό και σοβαρό είναι.

Εκτός των δύο μόνιμα πλέον απόντων, από την σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Παναγιώτης Κονιδάρης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Αργύρης Γεώργιος.

Την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της χώρας και του νησιού , την πιο καθοριστική για το μέλλον του τόπου με ευθύνη  κυρίως της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας που επιθυμεί να επανεκλεγεί στο τιμόνι του δήμου, αλλά και της αντιπολίτευσης που συγχρονίζεται και συχνωτίζεται στον βηματισμό του δημάρχου, υποβαθμίζεται ο θεσμός, το τελευταίο καταφύγιο και γραμμή άμυνας στην επίθεση που δέχεται  στην τσέπη του και την ζωή του ο μέσος Μεγανησιώτης.

Η απαξίωση της πολιτικής ζωής του τόπου εκπορεύεται από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, με σκοπό την πλήρη υποταγή των τοπικών κοινωνιών στις οικονομικές πολιτικές της εξαθλίωσης, της υποδούλωσης , της χρεοκοπίας και του τελικού αφανισμού. Είναι ευθύνη όλων να διορθώσουν την ψήφο τους και ν΄ αναδείξουν νέους ανθρώπους  με άλλη συλλογιστική, που θα ορθώσουν “πολιτικό ανάστημα” και κόκκινες γραμμές στο πλευρό της κοινωνίας.

Όσο η  τοπική κοινωνία “χάνεται στη μετάφραση”, παλινδρομεί, ταλαντεύεται,  εμμένει σε  αποτυχημένες παλαιές ή περιμένει “έτοιμες  νέες λύσεις” και σωτήρες τόσο πιο πολύ θα βυθίζεται στην κρίση και την παρακμή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights