Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

H «Βηθλεέμ» άνοιξε τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους στη Λευκάδα!

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης

Από το απόγευμα της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου 2013 η «Βηθλεέμ», το θεματικό χωριό που στήθηκε από το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης στο Φουαγιέ του νέου Θεάτρου της Λευκάδας, άνοιξε τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους!

Πρώτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, με την ευλογία και την προτροπή του οποίου υλοποιείται το όλο εγχείρημα, ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και τα καταστήματα της Βηθλεέμ, μαζί με το Δήμαρχο Λευκάδος κ. Κων/νο Αραβανή, τον Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κ. Αναστ. Γαζή, κληρικούς, πλήθος παιδιών και πολλούς μεγάλους, που έτρεξαν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε αυτό το πρωτότυπο άνοιγμα της τοπικής Εκκλησίας στα παιδιά μας.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 500 μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και καθηγητές τους σε ομάδες των 30 – 50, έχουν επιχειρήσει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι 2013 ετών πίσω στο χρόνο. Χωρίς υπερβολή, μένουν έκπληκτοι από την αισθητική του «χωριού», τον τρόπο που αποδίδει την «ατμόσφαιρα» της εποχής, τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αναπτύσσουν στον κάθε σταθμό, τα μηνύματα που αποκομίζουν εν όψει των αγίων εορτών της Θείας Επιφανείας.

Πιο συγκεκριμένα, αφού πάρουν από τον πάγκο του αργυραμοιβού ένα πουγκί με χρυσά και ασημένια νομίσματα, κυκλοφορούν στην αγορά και πλάθουν το δικό τους σφραγιδόλιθο στο εργαστήρι του πηλού, ζυμώνουν νόστιμες πίτες στον παραδοσιακό φούρνο, κατασκευάζουν αναπαυτικά σκαμνάκια στο πανδοχείο, κατασκευάζουν ένα πολύχρωμο υφαντό στον αργαλειό, ξεκουράζονται απ’ το επικίνδυνο ταξίδι τους στο πανδοχείο με ένα ποτήρι «κρασί» και άφθονους ξηρούς καρπούς, μελετούν τα ειλητάρια με το Νόμο και τους Προφήτες στη Συναγωγή και, τέλος, προσκυνούν στην ταπεινή Φάτνη, που φιλοξένησε και χώρεσε τον Αχώρητο Θεό! Μπροστά στη Φάτνη ψέλνουν ύμνους χριστουγεννιάτικους και τα κάλαντα, ενώ μαθαίνουν πώς μπορούμε να συναντήσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα τον Ίδιο τον Χριστό: στην Εκκλησία Του και στο πρόσωπο καθενός απ’ τους αδελφούς μας.

Τόσο η ετοιμασία όσο και η λειτουργία της «Βηθλεέμ» γίνεται πραγματικότητα χάρη σε μια πολυμελή ομάδα παιδιών και μεγάλων, που επί μήνες εργάζονται θυσιαστικά και με μεράκι, προσέχοντας και τις λεπτομέρειες…

Πρόγραμμα λειτουργίας:

  • Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της (δηλ. από Δευτέρα, 16 έως Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013) η «Βηθλεέμ» είναι επισκέψιμη τις πρωινές ώρες από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. και δέχεται οργανωμένες σχολικές ομάδες, οι οποίες παρακολουθούν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Τα απογεύματα της ίδιας εβδομάδας θα είναι επισκέψιμη ως εκθεσιακός χώρος (χωρίς δραστηριότητες) καθημερινά και ώρες 6.00 – 8.00 μ.μ. για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!
  • Το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Δεκεμβρίου, καθώςε και τη δεύτερη εβδομάδα (πλην της ημέρας των Χριστουγέννων, 25ης Δεκεμβρίου) η «Βηθλεέμ» θα είναι επισκέψιμη ως εκθεσιακός χώρος (χωρίς δραστηριότητες) καθημερινά, τις πρωινές ώρες από 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και τα απογεύματα από 6.00 – 8.00 μ.μ.
  • Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθούν:

*          Το πρωί της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. – 1.00 μ.μ.

*          Το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 – 8.00 μ.μ.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα της «Βηθλεέμ», συμφωνήθηκε και θα παραταθεί η λειτουργία της μέχρι την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα δουλεμπόρων που ευθύνεται για το ναυάγιο στη Λευκάδα (Φωτ. + βίντεο από την προσαγωγή)

Μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχίου Λευκάδας Μεγάλη επιτυχία από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που κατάφερε ύστερα από συντονισμένες κινήσεις σε λίγες μόνο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights