Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Εκλομαγειρέματα 2…

Ο χρόνος κυλά και  λύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα τόσο στη Λευκάδα όσο και στο Μεγανήσι. Τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν, περιέργως  περιπλέκονται σε τέτοιο βαθμό που κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να εκφράσει ή έστω να αποτολμήσει πρόβλεψη.

Αφορμή εκείνη η περιβόητη τηλεφωνική δημοσκόπηση που δείχνει  τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για τη Λευκάδα», Κώστα Δρακονταειδή, να προηγείται πλέον των δύο ποσοστιαίων μονάδων του Σπύρου Μαργέλη, με τους  Κώστα Αραβανή (νυν δήμαρχος), Σωτήρη Σκιαδαρέση (Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας) και Θανάση Καββαδά (Δημοτικός Σύμβουλος) να ακολουθούν με ποσοστά 15%, 9% και 8% αντίστοιχα, με ένα περίπου 10% είτε να μην έχουν αποφασίσει, είτε να ψηφίζουν κάτι άλλο.

Οι ελπίδες από πλευράς ΝΔ, να κατεβάσει δικό της υποψήφιο που να έχει και την αποδοχή του ΠΑΣΟΚ,  πλέον εκμηδενίζονται ύστερα από την άρνηση του γιατρού να αποδεχθεί το χρίσμα, αφήνοντας μετέωρο τον σχεδιασμό της Συγγρού που δείχνει με ανακοινώσεις της προς τα έξω, μέσω του βουλευτή Λευκάδας, ότι αγνοεί (;)  συναντήσεις στελεχών της τόσο στην Νότια Λευκάδα, όσο και μέσα στην πόλη με την συμμετοχή και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γράψουμε ονόματα για ν΄ αποφύγουμε «φασαρίες» και πολύ περισσότερο να μην δώσουμε τροφή σε σχόλια. Όμως, φαίνεται ότι πλέον «άτυπα» το γαλάζιο στρατόπεδο έχει χωριστεί  στα δύο: Σε κείνο που ήδη έχει προσχωρήσει στο «στρατόπεδο» του Σπύρου Μαργέλη (ΠΑΣΟΚ) και σε κείνο που επιμένει για αυτόνομη κάθοδο «γαλάζιου υποψηφίου».

Από την άλλη ο νυν δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, διατηρεί ικανό ποσοστό ψηφοφόρων παρά το γεγονός ότι βασικά στελέχη της παράταξής του έχουν εγκαταλείψει το πλοίο˙  ποσοστό που αν καταφέρει την ημέρα των εκλογών να εξαργυρώσει, τού εξασφαλίζει «καλό πόστο» στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Οι σχέσεις του με τον εσωκομματικό του αντίπαλο βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό  σημείο, αλλά όταν  η «σάλπιγγα» ακουστεί, όλα μπορούν ν’ ανατραπούν.

Ο Κώστας  Δρακονταειδής δεν μπορεί παρά να παρακολουθεί με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν γύρω του.  Μια διάσπαση, καθ΄ όλα διαφαινόμενη,  τού κοινού μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, περισσότερο τον ανησυχεί παρά τον καθησυχάζει, διότι

α) περιορίζει τις «διαρροές» των παραπάνω και

β) αποπροσανατολίζει τη λευκαδίτικη κοινωνία από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: το ποιος πραγματικά είναι εκείνος που θα σταθεί εμπόδιο στο ξεπούλημα του νερού στη Λευκάδα, της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, ποιος θα ορθώσει ανάστημα στους πλειστηριασμούς, στην υπερφορολόγηση, στην εξαθλίωση, τον «ξαφνικό θάνατο» δημοτικών κοινωνικών παροχών αλλά και τον αφανισμό των μικρομεσαίων.

Έτσι, απ΄ ότι διαφαίνεται, μέχρι την τελευταία στιγμή το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο.

Ούτε στο Μεγανήσι τα πράγματα πάνε καλά. Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, τόσο πιο ρευστή γίνεται η κατάσταση.

Ο νυν δήμαρχος Μεγανησίου, Στάθης Ζαβιτσάνος, έχει πρόβλημα στο να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, αφού όλο και περισσότερα ονόματα που συμμετείχαν στο παρελθόν,  διαμηνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.  Παρόλα αυτά όμως ετοιμάζει «νέες μεταγραφές», εξ Αθηνών, μαζί με πιθανές μεταγραφές από την πάλαι ποτέ αντιπολίτευση (;).

Ο αντίπαλός του συνδυασμός δεν έχει φανεί ακόμα, με τις ελπίδες, λόγω εορτών, να εναποτίθενται  στον μεγάλο σάκο του Αϊ Βασίλη, στο πίσω μέρος του ιπτάμενου έλκηθρού του.

Αυτά από εμάς  από το μικρό «ψαρονήσι», το «κρείσσων» νησί!

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και μην ξεχνάτε:

«Τα  Χριστούγεννα βγάζουν δήμαρχο και το Πάσχα βγάζει Περιφερειάρχη…»

Σημ.:  Σκόπιμα αφήσαμε τον  Σπύρο Σπύρου και την Περιφέρεια εκτός. Εκεί δεν υπάρχουν νεώτερα απ΄ αυτά που ήδη έχουμε γράψει …

 

Σχετικά

Εκλογομαγειρέματα…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights