Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

“Βόμβα” – αποκάλυψη στις εισηγήσεις των θεμάτων της 15ης συνεδρίασης του αυριανού δημοτικού συμβουλίου

Δεν εισέπραξε “φράγκο” ο δήμος Μεγανησίου από τον επιχειρηματία στην Ρόκα …  κι όχι μόνο αυτό αλλά  μείναμε και με “φέσι” το ρεύμα και τα πρόστιμα από τις πολεοδομικές παραβάσεις ,  όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο ίδιος ο δήμαρχος κ Στάθης Ζαβιτσάνος,  εισηγητής του θέματος(απόσπασμα):

“Ειδικότερα:

1. Για το έτος 2012, δεν κατεβλήθη  ουδέν ποσό στο Δήμο. Η υπηρεσία μας συνεκτίμησε την οικονομική συγκυρία, όπως και άλλες παραμέτρους, ώστε να μην εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την καταγγελία της σύμβασης και αρκέστηκε να βεβαιώσει το οφειλόμενο  ποσό (8.839,57 €)  με το αρ.534/22-02-2013 έγγραφό της στη Δ.Ο.Υ Λευκάδας, διευκολύνοντας ουσιαστικά την ……………… να διαχειριστεί με καλύτερους όρους το χρέος της. Όμως και πάλι δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.

2. Για δε το έτος 2013, δεν έχει καταβάλει ουδεμία δόση από το οφειλόμενο ποσό (8.240.00 €) επιπλέον οι νόμιμες επιβαρύνσεις.

3. Δεν έχει μεταφέρει την παροχή της ΔΕΗ (35441917) στο όνομά … , με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει επιβαρυνθεί στο διάστημα αυτό με το ποσό των 1678 €, το οποίο και έχει καταβάλλει στην ΔΕΗ.

4. Προέβη  στην κατασκευή πέργκολας, χωρίς την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, (άρθρο 9, παρ.5 της σύμβασης), με αποτέλεσμα ο Δήμος να χρεώνεται αδίκως  πολεοδομικές παραβάσεις.”

Όλες οι  εισήγησεις  των θεμάτων   ΕΔΩ (meganisi.gov.gr)   θέμα 9ο στις εισηγήσεις

Βέβαια το θέμα θα έχει και συνέχεια αφού προτείνεται  διεκδίκηση των οφειλομένων με δικαστήρια που θα βαρύνονται με τα έξοδά τους  πλέον οι δημότες , χωρίς να είναι σίγουρη η αποτελεσματικότητά τους , μιας που ο επιχειρηματίας  ακόμα δεν μίλησε…  Συγκεκριμένα ο εισηγητής προτείνει:

“Προτείνω

      Την καταγγελία της σύμβασης και την λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών, στα πλαίσια του έννομου συμφέροντος του Δήμου.

      Την παραπομπή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο, που θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την απόδοση του μισθίου ακινήτου στο Δήμο.”

Η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο αύριο στις 17:00 μμ στο δημοτικό  σχολείο Κατωμερίου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. Η ΣΩΣΤΉ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    Στους επώνυμους γιορτάζουν ΚΑΙ τα επώνυμα!
    Διότι χθες ήταν των Αρχαγγέλων Μιχαήλ & ΓΑΒΡΙΗΛ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights