Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

3η επερώτηση του Γιώργου Καλούδη για τις απευθείας αναθέσεις

“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!  Έχετε να φοβηθείτε τίποτα που επιμελώς τις  αποκρύβετε από την αντιπολίτευση;”, καταλήγει στην επερώτησή του ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Καλούδης

26-10-2013

3η   ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1  του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.

Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη

 ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ Ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ  «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ.

Κοιν.: ΜΜΕ

Κύριε Περιφερειάρχη,

1. Στις 12-1-2012 υπέβαλα  επερώτηση για τις απ΄ευθείας αναθέσεις και δεν  μας δώσατε τα στοιχεία  κρατώντας τις δημόσιες υποθέσεις σε βαθύ σκοτάδι, με συνευθύνη των αντιπεριφερειαρχών σας.

2. Πρόσφατα, στις 30-8-2013, έκανα  νέα επερώτηση, τη 2η για το ίδιο θέμα, δηλ.  για τις απευθείας αναθέσεις, την οποία με  συνευθύνη δική σας και του Προέδρου κ.Μηλιώτη, που έχετε το προνόμιο της αναγραφής θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη,  δεν την γράψατε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, διαπράττοντας πολιτική και νομική παράβαση καθήκοντος, καθόσον σε κάθε ημέρα συνεδρίασης δικαιούμαστε με βάση τον Κανονισμό  Λειτουργίας να αναγράφεται και να συζητείται ένα θέμα μας και οι επερωτήσεις μας.

3. Στις 3-10-2013  κατέθεσα  Αίτηση για παροχή εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και συγκεκριμμένα σαφέστατα και συγκεκριμμένα ζητούσα:

«ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΉΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ:

1)      ΟΛΩΝ των συμβάσεων απ΄ευθείας αναθέσεων για τη τουριστική προβολή και για άλλα ΈΡΓΑ, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Επτανήσου από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.

2)      ΟΛΩΝ των φυλλαδίων, εντύπων και γενικά αποδεικτικών μέσων για τη τουριστική ή τη δήθεν τουριστική προβολή ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΝΗΣΩΝ από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.»

Και πάλι αρνηθήκατε και να τη γράψετε στην ημερήσια διάταξη και να μας χορηγήσετε τα στοιχεία αυτά.

Με βάση τα παραπάνω είναι σαφής η άρνησή σας να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος του δημοσίου και επτανησιακού χρήματος από τον κατ΄ εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του λαού, που είναι μία παράταξη της αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αφήνοντας ανέλεγκτη τη κατάσταση των απ΄ευθείας αναθέσεων και των ευνοουμένων.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτώνται ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου και ο Πρόεδρος κ. Μηλιώτης:

Γιατί φοβάσθε τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια για τη διαχείριση του Επτανησιακού Χρήματος και του δημοσίου χρήματος, αρνούμενοι να εγγράψετε την επερώτηση στην ημερήσια διάταξη, αρνούμενοι να μας επιδείξετε τις συμβάσεις όλων των κάθε είδους απ΄ ευθείας αναθέσεων και όλων των φυλλαδίων που έχουν εκδοθεί, ενώ αυτό είναι θεσμική και νομική και πολιτική υποχρέωσή σας;

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Έχετε να φοβηθείτε τίποτα που επιμελώς τις  αποκρύβετε από την αντιπολίτευση;


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights