Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βουλευτής Λευκάδας, Θεόδωρος Σολδάτος, στο meganisinews: “Έρχεται τέταρτος δάσκαλος στο Μεγανήσι και το σχολείο παραμένει 4θέσιο”

-Το Δημοτικό Σχολείο στο Μεγανήσι θα λειτουργεί πλήρως

-Θα προσφέρονται και μαθήματα ειδικοτήτων

-Καθοριστική υπήρξε η κινητοποίηση των γονέων, οι οποίοι σήμερα στις 3:00 μμ έχουν έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το meganisinews επικοινώνησε με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Θεόδωρο Σολδάτο για το θέμα του Δημοτικού Σχολείου στο Μεγανήσι. Ο κ. Σολδάτος, ο οποίος διατηρεί σχέση εμπιστοσύνης με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο (τους συνδέει άλλωστε και ένα κοινό: είναι και οι δύο εκτός από πολιτικά πρόσωπα, εκπαιδευτικοί) παρενέβη άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει αναστατώσει γονείς και μαθητές.

Στην επικοινωνία, λοιπόν, που είχαμε με τον βουλευτή του νομού, μας ενημέρωσε ότι έχει λάβει την διαβεβαίωση από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ότι θα στείλει τέταρτο δάσκαλο στο Μεγανήσι και το δημοτικό μας σχολείο θα παραμείνει 4θέσιο, ενώ θα έχει και δασκάλους ειδικοτήτων (π.χ. Αγγλικά, Γυμναστική), ώστε να λειτουργεί πλήρως (ολοήμερο), δεσμευόμενος παράλληλα και για την σχετική πίστωση. Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρις ότου συγκεντρωθούν και άλλες σχετικές περιπτώσεις, προκειμένου να έχει το υπουργείο τελική ολοκληρωμένη εικόνα, δεν θα υπερβεί, κατά δήλωση του υπουργού, τις 15 ημέρες.

Ο κ. Σολδάτος επέμεινε στη νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο Μεγανήσι, αλλά και σε άλλες περιοχές στην Λευκάδα, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς σε θέματα εκπαίδευσης, επιχειρηματολογώντας και από παιδαγωγικής άποψης, αφού σε συνθήκες δύσκολες που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, δεν μπορεί να γίνονται «εκπτώσεις» στη μόρφωση των παιδιών και να “βλέπουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μόνο αριθμούς“. Πόσο μάλλον, τόνισε,  όταν πρόκειται για νησιωτικές περιοχές όπως το Μεγανήσι, του οποίου τα προβλήματα, όπως μας είπε, γνωρίζει καλά, αναφερόμενος παράλληλα και στη συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του με τους γονείς από το νησί.

Εδώ θα πρέπει –για να είμαστε δίκαιοι- να πούμε ότι και ο κ. Σολδάτος είχε παρέμβει αποφασιστικά πέρυσι για το ζήτημα της μικρής μαθήτριας με τις ειδικές ικανότητες, το οποίο ελπίζουμε να μην επαναληφθεί φέτος, αλλά να δρομολογηθεί τάχιστα η βέλτιστη λύση, διότι η λύση που θα πρέπει να υπάρξει στο νησί οφείλει να είναι συνολική.

Μένει να δούμε πλέον την υλοποίηση των λόγων, την δέσμευση του υπουργού Παιδείας, όπως αυτή μας μεταφέρθηκε από τον κ. Σολδάτο. Πάντως για σήμερα στις 3:00 μμ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μεγανησίου έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν, θα αναπτυχθούν και θα αποφασιστούν οι παραπέρα ενέργειές του και οπωσδήποτε δεν υπάρχει εφησυχασμός.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights