Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Μεσογειακή διατροφή + ελαιόλαδο = «φάρμακο»

Φωτ. Kopiaste.info (Πιέστε για μεγέθυνση)

«Το ελαιόλαδο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και σαν “όπλο” εξαγωγικό. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα όχι μόνο για την υγεία αλλά και την οικονομία της χώρας. Μέσα από ένα καλό προϊόν μπορούμε να δώσουμε προώθηση στην ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει να στηρίξουμε εμπορικά την προσπάθεια της χώρας με την ανάδειξη των προϊόντων της ελιάς σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη οικονομική διάσταση του θέματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. «Η μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο είναι ένα εργαλείο, που αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά και δεν μείνουμε σε πολιτικές “ατάκτως ερριμμένες”, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας. Γι’  αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πεδίο εξειδίκευσης και στόχων», ανέφερε.
Επίσης, ο κ. Αηδόνης ανακοίνωσε την άμεση συγκρότηση επιστημονικής ομάδας η οποία, όπως είπε, θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης συγκεκριμένων πολιτικών για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής.
Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας για την καθιέρωση ενός υγειονομικού μαθητικού χάρτη στα σχολεία.

ΠΗΓΗ : agrotypos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights