Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Γέμισε αρουραίους το Μεγανήσι. Τα δηλητήρια έχουν εξολοθρεύσει τους φυσικούς εχθρούς τους

Μεγάλη αύξηση των ποντικιών παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Μεγανήσι.  Το φαινόμενο της αύξησης του πληθυσμού τους έχει πονοκεφαλιάσει τόσο τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, όσο και τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Μεγανησίου, αλλά και τους τουρίστες που πολλές φορές βρίσκονται προ μεγάλων εκπλήξεων από ζημιές στα αυτοκίνητά τους που προξενούν τα διόλου συμπαθή τρωκτικά.

Η έξαρση του πληθυσμού των ποντικιών οφείλεται κυρίως στην εξόντωση των  φυσικών εχθρών τους, τόσο από τα φυτοφάρμακα, όσο κι από τα δηλητήρια που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για την εξολόθρευσή τους. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα σύγχρονα δηλητήρια εξόντωσης των ποντικιών, ενεργούν σε μακρά διάρκεια (συνήθως τρεις ημέρες ) για να είναι πιο αποτελεσματικά,  αφού τα ποντίκια, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, βάζουν κάποιο να δοκιμάσει το φαγητό κι αφού δεν πάθει τίποτε, στην συνέχεια  τρώνε και τ’ άλλα. Το έξυπνο δηλητήριο- δόλωμα  γίνεται έτσι άθελά του και παγίδα των φυσικών εχθρών των αρουραίων (φίδια, γάτες, αλεπούδες, πουλιά)  μιας που για δύο εικοσιτετράωρα το δηλητήριο μεταφέρεται από τα θύματα, που άθελά τους γίνονται ζωντανά δολώματα για τους εχθρούς τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλές κουκουβάγιες στο Μεγανήσι να κείτονται στους δρόμους νεκρές, χωρίς προφανή αιτία. Προσοχή λοιπόν ο πιο οικολογικός και πιο αποτελεσματικός τρόπος εξολόθρευσης για τους αρουραίους, χωρίς την παρμικρή επίπτωση για το περιβάλλον, ήταν και παραμένει …η γνωστή μας φάκα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη σε Λευκάδα και Μεγανήσι από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κυβερνητικά στελέχη και την Περιφερειάρχη

Στα πλαίσια  προώθησης αιτημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο “Ιανός“ Προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας από την Πέμπτη 08/1 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights