Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Συλλαλητήριο για την Παιδεία από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη το Νομοσχέδιο για την παιδεία.

Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς, μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που στην κυριολεξία θα πετάει έξω από τη  γενική μόρφωση τα παιδιά της εργατικής τάξης, θα τα προορίζει για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οι εργάτες δεν μπορούν να αφήσουν την υπόθεση της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους στα χέρια και στα νύχια της αστικής τάξης. Τα μυαλά και οι ψυχές των παιδιών μας δεν μπορεί να διαπλάθονται από τους ιθύνοντες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τους μέντορες της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος.

Μας αφορά λοιπόν και το ποιοι μαθαίνουν και το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας.

ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς

ΟΧΙ στους Νέους Ταξικούς φραγμούς.

Όλοι και όλες στον  ΑΗ  ΜΗΝΑ στο

συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

που οργανώνει το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aνακοίνωση-καταγγελία του Ε.Κ.Βόνιτσας-Λευκάδας

Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7                                                                          ΤΗΛ. 2645022466                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Αρ. Πρ.                                                                               Λευκάδα   18 -10 -2011                        Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944 Αρ. εγγρ. Ειδ. […]

Λευκάδα: Θεόδωρος Βερύκιος στον Prisma 95,1: “Δεν πρέπει οι Αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης”

Σε ζωντανή μετάδοση από το γραφείο του στην ΠΕ Λευκάδας, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης  Θοδωρής Βερύκιος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights