Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πανηγυρικό τρόπο, εορτάστηκε στις 3 Ιουλίου η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας και του Ομίλου Ροταράκτ Κερκύρας, καθώς και η έναρξη της νέας ροταριανής χρονιάς 2013-2014 στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace παρουσία εκατό και πλέον προσκεκλημένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας του νησιού. Το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μουζακίτης, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Σπυρίδων Σπύρου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κερκύρας και Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ κ. Γεώργιος Μάμαλος, ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ι.Ν. στρατηγός Χρήστος Κονταρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κερκύρας Σπύρος Μαρτίνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κερκύρας επιπυραγός Νικόλαος Κολοβός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κερκύρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, ο εισερχόμενος Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Κων/νος Καρβούνης, η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κερκύρας κα Μαρία Μάνδυλα, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κερκύρας κ. Ευγένιος Ραψομανίκης, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κερκύρας κ. Ιωάννης Γραμματικός, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας κ. Δανίλης Χειμαριός και ο Αρχιμουσικός της κ. Μιχάλης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας κ. Τάκης Μεταλληνός, ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σκριπερού κ. Σπύρος Ρουβάς  αντιπροσωπείες από τους υπόλοιπους Ροταριανούς Ομίλους του νησιού, καθώς και πλήθος εκλεκτών φίλων του Ροταριανού Ομίλου Κερκύρας.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Δημ. τάξεως & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλος Δένδιας, καθώς και ο Περιφερειακός Δ/ντής Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Ι. Ν. κ. Ιωάννης Καραβασίλης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την συμβολή του Ομίλου στην υλοποίηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της Κέρκυρας.

Η βραδιά ξεκίνησε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με την Πρόεδρο του Ομίλου Ροταράκτ Κέρκυρας, Μαρία Γεωργάτου να παρουσιάζει το πολυσήμαντο έργο του Ομίλου, που ήταν πλούσιο σε ανθρωπιστικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός και εκτενής αναφορά του απερχόμενου προέδρου Αλέξανδρου Βάβουλη στα πεπραγμένα της παρελθούσης Ροταριανής Χρονιάς, που περιλάμβαναν υποτροφίες, διοργάνωση συναυλιών για κοινωφελεις σκοπούς, ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, βράβευση των αριστούχων μαθητων των τριών φιλαρμονικων της πόλεως και της παιδικής χορωδίας Κερκύρας, πρόσκληση σημαντικών ομιλητών (Ελένη Αρβελέρ, Δημήτριος Νανόπουλος, Νικόλαος Λυγερός) και τέλος συμμετοχή σε διεθνές ροταριανό πρόγραμμα για εξευγενισμό και εμφιάλωση νερού στο Καμερούν.

Κατόπιν, τόν λόγο έλαβε ο νέος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας για την Ροταριανή Χρονιά 2013-2014  κ. Δημήτριος Πιτσινίγκος, ο οποίος  αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα Ροταριανή Χρονιά, παρουσίασε το Δ.Σ. στους παρευρισκομένους και έδωσε το βασικό μήνυμα της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε: «Κανείς μας δεν περισσεύει, ας εμπλακούμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για ν’ αλλάξουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας προς το καλύτερο»

Τα ευμενή σχόλια ροταριανών αξιωματούχων και προσκεκλημένων για το πραγματοποιηθέν έργο του Ομίλου και οι εγκάρδιες ευχές για τον επερχόμενο πρόεδρο, έδωσαν το στίγμα της δυναμικής του Ομίλου, που για 52ο χρόνο θα συνεχίσει την δράση του με γνώμονα την προσφορά προς το συνάνθρωπο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aνακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Όλοι μαζί για την Λευκάδα” για τους αγροτικούς γιατρούς σε Κάλαμο και Καστό

        Το υπουργείο Υγείας (;) τις προηγούμενες μέρες, προχώρησε σε μια ακόμη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια. Προκήρυξε θέσεις ιατρών και δεν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights