Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Στο στόχαστρο και η Θηλιά μαζί με 150 στρέμματα στο Μεγανήσι από έτερο Ρώσο μεγιστάνα;

Το Μεγανήσι “σπάει τα ταμεία”. Ενδιαφέρον από Ρώσο μεγιστάνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” (κυριακάτικο φύλλο 30-6-2013), στο στόχαστρο έχει μπει και η Θηλιά, καθώς και η αγορά 150 στρεμμάτων στο Μεγανήσι από φίλο του ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ ονόματι Ποτάνιν. Αντιγράφουμε το σχετικό απόσπασμα.

Στο δείπνο που παρέθεσε [σ.σ. ο Ριμπολόβλεφ] στον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή, στον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ευστάθιο Ζαβιτσάνο αλλά και στον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου κ. Ιωάννη Καρτάνο, ήταν μαζί του και ο 52χρονος μεγιστάνας της βιομηχανίας εξόρυξης νικελίου με προσωπική περιουσία 14,3 δισ. δολαρίων κ. Ποτάνιν, ο οποίος, αν και έχασε δεκάδες εκατομμύρια από το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, δεν πτοήθηκε καθόλου κι έτσι κατέφθασε με την πολυτελή θαλαμηγό του στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές. Ο κ. Ποτάνιν, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, ο οποίος γνωρίζει και αρχαία ελληνικά, εξέφρασε το παράπονό του γιατί όπως είπε στους καλεσμένους του κ. Ριμπολόβλεφ, επισκέφθηκε την Πλάκα και την Ακρόπολη και δεν άκουσε ούτε μια αρχαιοελληνική φράση από κάποιο Έλληνα. Ο Ρώσος δισεκατομυριούχος φίλος του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού ενδιαφέρθηκε για το νησί Θηλιά που βρίσκεται στο θαλάσσιο τρίγωνο Λευκάδας-Ιθάκης-Κεφαλονιάς από την πλευρά του Μεγανησίου, αλλά και για 150 στρέμματα στο Μεγανήσι τα οποία επιθυμεί να αγοράσει. Οι ρωσικές επενδύσεις στην περιοχή ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο κ. Ριμπολόβλεφ με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eτήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Μέντη

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» θα πραγματοποιήσει Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του Δημαρχείου Βύρωνα,  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights