Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

(upd) Ποιοι χάνουν το αφορολόγητο πρώτης κατοικίας

Το μέτρο η κυβέρνηση θα το κρατήσει στο συρτάρι για άλλες δύο εβδομάδες, όμως οι ελεγκτές της τρόικας… ως συνήθως θα το μάθουν και θα το εγκρίνουν πρώτοι από Δευτέρα

Έχει… διαρρεύσει εδώ και καιρό ότι οι φοροαπαλλαγές θα αποτελέσουν παρελθόν. Τώρα αποκαλύπτεται ότι η πρώτη θα είναι αυτή των τόκων των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία.
Για ποιους; Όχι για όλους, διαρρέουν επίσης από την κυβέρνηση. Το μέτρο θα πλήξει τους… πλούσιους, όσους δηλαδή η κυβέρνηση θεωρεί πλούσιους και μιλάμε για πολίτες με εισοδήματα πάνω από 50-60.000 το χρόνο μικτά.
Δεν διευκρινίζεται να το ποσό αφορά ζευγάρια με μέσο ακαθάριστο εισόδημα δηλαδή τα 30.000 ευρώ που μόνο … πλούσιοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Ουσιαστικά πρόκειται για χαράτσι στα μεσαία εισοδήματα και θα φέρει ακόμη περισσότερες οικογένειες σε αδιέξοδο

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ποιοι θα χάσουν το αφορολόγητο πρώτης κατοικίας

Ακόμα και το βοήθημα και φορολογικό κίνητρο για όλους τους φορολογούμενους, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία, βάζει στο στόχαστρο των περικοπών το υπουργείο οικονομικών. Στο πλαίσιο της κατάργησης εκατοντάδων φοροαπαλλαγών, που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο και οι οποίες θα οδηγήσουν σε σημαντική φορολογική επιβάρυνση πολλά νοικοκυριά, προβλέπεται και η μη χορήγηση αφορολόγητου για την αγορά πρώτης κατοικίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες εισοδημάτων. Ήδη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δώσει το στίγμα της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας ότι το εισοδηματικό όριο, άνω του οποίου θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές, είναι οι 60.000 ή 70.000 ΕΥΡΩ.

Το αφορολόγητο, όμως, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας αποτελεί την πιο σημαντική εξ αυτών. “Είναι δυνατόν να δικαιούται αφορολόγητο για πρώτη κατοικία φορολογούμενος με εισόδημα 100.000 ή 200.000 ΕΥΡΩ;”, δηλώνει στο Capitaltax κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου και συνεχίζει με νόημα: “Δεν θα έπρεπε αυτό το φόρο να το εισπράττει το Δημόσιο από τις συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων;”.

Η συγκεκριμένη δήλωση δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την κατεύθυνση, στην οποία θα κινηθεί το υπουργείο οικονομικών, τιμωρώντας στην ουσία για ακόμα μια φορά τους φορολογούμενους, οι οποίοι κάνουν το… “λάθος” να δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα και να μην κρύβουν κάτι από την εφορία. Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας είναι

200.000 ΕΥΡΩ για τον άγαμο
250.000 ΕΥΡΩ για τον έγγαμο,
και προαυξάνεται κατά 25.000 ΕΥΡΩ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ΕΥΡΩ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα.

nectarios.notis@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights