Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Φοβούνται κατάργηση Γυμνασίου-Λυκείου στο Μεγανήσι;

Μέρες τώρα προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο που δεν έγινε η παραμικρή αναφορά για την ιδιωτικοποίηση του νερού σε εκδήλωση του Γυμνασίου – Λυκείου Μεγανησίου με θέμα το νερό, την παράδοση γύρω απ΄αυτό και τις διαδρομές του. (Δείτε εδώ).

Η απάντηση ήρθε λίγες μέρες αργότερα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο από τα χείλη του δημάρχου που δε χάνει ευκαιρία ν’ ανταποδίδει «φιλοφρονήσεις» στο σπουδαίο έργο του Γυμνασίου-Λυκείου Μεγανησίου. Είπε λοιπόν ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο:

Δηλαδή και με λίγα λόγια κάνουμε «τον καλό μαθητή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών της, για να μην είμαστε εμείς εκείνοι που θα χάσουν σχολεία με τις νέες συγχωνεύσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα τα όσα μας λέει ο δήμαρχος βρίσκουν κι ανταπόκριση σε έγγραφο-πρόσκληση για επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Γυμνασίου –Λυκείου Μεγανησίου από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Σταυρακάκη:

 


Τι εννοεί «ενεργούς συμμετοχής  και δράσης του Μεγανησίου» το έγγραφο; Την ενοικίαση του λιμανιού, την προσπάθεια ιδωτικοποίησης του νερού μέσω ΕΥΔΑΠ, τη στάση μας για τις ιχθυοκαλλιέργειες; Όλα τα παραπάνω και όσα ακολουθούν; Ένα είναι σίγουρο ότι θεωρείται ότι ο δήμος όπως λειτουργεί σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα εάν αυτά συμπίπτουν με τα συμφέροντα των δημοτών, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Με τις ευλογίες λοιπόν του δήμου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και του Συλλόγου καθηγητών Γυμνασίου –Λυκείου, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σε φιλοΕυρωπαϊκές αντιλαϊκές πολιτικές, τη στιγμή που μια μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για την αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών ακόμα και μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η λογική του να μην είμαι εγώ κι όποιος άλλος θέλει ας είναι, καλά κρατεί ακόμα και στην εκπαίδευση που θα περίμενε κανείς λόγο των μέτρων της εφαρμογής του μνημονίου που πλήττει καίρια τον κλάδο, να υπήρχαν περισσότερες αντιδράσεις.

Έτσι διασφαλίζοντας ο καθένας μας διαπραγματευόμενος ότι θα ζήσει μια εβδομάδα περισσότερο από τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν την ανέχεια σήμερα, βρισκόμαστε ως κοινωνία σε «ελεύθερη πτώση» αναμένοντας τον πόνο και τ’ αποτελέσματα της πρόσκρουσής μας με το «έδαφος».

Tα σχολεία του Μεγανησίου με αυτή την πολιτική είναι καταδικασμένα να κλείσουν. Η εξόντωση των μικρομεσαίων, των ψαράδων, των γεωργών, των κτηνοτρόφων, οι μισθοί πείνας, οι απολύσεις και η ανεργία , η υποβάθμιση της περίθαλψης, απομακρύνουν κάθε σκέψη δημιουργίας νέων οικογενειών. Η τρομοκρατία, η  προνομιακή μεταχείριση, ο αποκλεισμός νέων από τα κέντρα των αποφάσεων οδηγούν σε μαρασμό το Μεγανήσι.

Συμπέρασμα: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να γυρίσουμε προς τα πάνω…

ΥΓ: Καλούμε τα παιδιά του Μεγανησίου ν’ αρνηθούν την συμμετοχή τους στο νέο  άχαρο ρόλο που τα προετοιμάζουν, να μην συμβιβαστούν με τις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον τους.

Πηγή εγγράφου και βίντεο meganisitimes.gr

Για το meganisinews

Γιώργος Γαβρίλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΙΑ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ .ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΗΜΟΣ [ ΕΝΝΟΩ ΤΥΧΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ] ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ . ΜΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ.

  2. Η τάση που επιβάλουν τα μνημόνια είναι ξεκάθαρη. Επιβάλουν και υλοποιούν άμεσα λιγότερα σχολεία ,αύξηση του μέσου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών με στόχο να μειώσουν το κόστος. Το σχολείο του Μεγανησίου δεν θα μείνει έξω από αυτή την κατεύθυνση του μνημονίου. Μη τρέφουμε αυταπάτες ότι η δημοτική αρχή ( απολογητές του μνημονίου) θα αντισταθεί στο κλείσιμο του σχολείου. Η τοπική κοινωνία τι θα πράξη;

  3. Αγρότη τουλάχιστον όσον αφορά το άτομό μου, δεν χάιδεψα τ΄αυτιά κανενός και δεν άφησα να χαϊδέψουν ούτε τα δικά μου. Κι αφού γνωριζόμαστε από παλιά, γνωρίζεις πολύ καλά ότι πέρασα και πολύ δύσκολα χρόνια, όπως κι εσύ κι άλλα παιδιά της ηλικίας μας. Αν είναι κάποιος ν’ απολογηθεί, σίγουρα αυτός δεν θα πρέπει να είμαι εγώ, αλλά όσοι άσκησαν εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια. Λύση σίγουρα υπάρχει, αλλά όταν μεγαλώνεις μέσα σε κλίμα “πλύσης εγκεφάλου”, είναι δύσκολο να τη δεις. Η λύση πρωτίστως είναι στον καθένα κρυμμένη μέσα του, απλά ποτέ στην ουσία δεν ήταν ήρεμος για να την σκεφθεί Σίγουρα δεν είναι λύση να περιμένεις από άλλους να σου βρουν λύση.
    Βέβαια μπορεί κάποιοι να αρέσκονται στην ιδέα τα παιδιά τους να ζήσουν χειρότερα από τους ίδιους, φτάνει οι ίδιοι να θιγούν λιγότερο, αυτό λοιπόν σε μένα δεν αρέσει. Ούτε κι η ιδέα πεθαίνουν οι άλλοι γύρω μου, αλλά σε μένα δίνουν κάτι και θα πεθάνω τελευταίος! Προτιμώ να πεθάνω πρώτος,να μη δώ τους υπόλοιπους να υποφέρουν και να πεθαίνουν.

    Η λογική, εμείς που δημιουργήσαμε το πρόβλημα, σας λέμε δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν με ικανοποιεί! Επιθυμώ να το ακούσω από χείλη ανθρώπων που δεν είχαν ανακατευεί μέχρι σήμερα κι επιθυμώ να τιμωρηθούν κάποιοι κι όχι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να μας κοροϊδεύουν.

    Αλοίμονο στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάθε πρόβλημα έχει μοναδική λύση, αυτοί εύκολα οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές και καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights