Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Τίτλοι τέλους για τη «δυναστεία Ωνάση» στον Σκορπιό. Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή…

Έπεσε η αυλαία στην πιο οδυνηρή ιστορία – παράδειγμα προς αποφυγή της σύγχρονης Ελλάδας. Το «φτωχό παλικάρι» της ιστορίας των ημερήσιων κρουαζιερόπλοιων με μικρασιατική  καταγωγή, που ξενιτεύτηκε στην μακρινή Αργεντινή κι από καπνέμπορας κατάφερε να αγοράσει ολόκληρο «στόλο», ν’ αποκτήσει δική του αεροπορική εταιρεία και δικό του νησί, να γίνει τ΄όνομά του  συνώνυμο του μύθου της οικονομικής ελίτ, να βρεθεί δίπλα στους Κένεντι, έμελλε να δει την «αυτοκρατορία» του να καταρρέει.

Πενήντα και πλέον χρόνια χρειάστηκε για να χτιστεί  η σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού του «Παπουτσωμένου γάτου» και μόλις λιγότερο από τα μισά για να καταρρεύσει σαν χάρτινος  πύργος. Χάθηκε η οικογένεια, ο πλούτος και η δόξα εν μία νυκτί !

Χθες τελευταία μέρα της ιδιοκτησίας των Ωνάση στο νησί του Σκορπιού, μπήκαν οι «παλιατζήδες» και μάζεψαν τα σκουριασμένα και παλιά μηχανήματα (ό,τι είχε απομείνει)  σύμβολα μιας άλλης εποχής ευμάρειας και χλιδής του νησιού, τότε που σε ημερήσια βάση ανέβαιναν στον Σκορπιό για δουλειά περί τα διακόσια άτομα.

Είμαστε βέβαιοι ότι περνώντας τα φορτηγά της ανακύκλωσης μπροστά από το αγέρωχο βλέμμα του Αριστοτέλη Ωνάση που κρατά κατά τον προσφιλή του τρόπο το σακάκι του στους ώμους, εάν γινόταν για λίγο ν΄αποκτήσει ζωή, εκείνη την ώρα, αφήνοντας το σακάκι να πέσει καταγής, θα΄ κρυβε το πρόσωπό του με τα δυο του χέρια…

Τώρα το μόνο που μένει είναι τα ημερήσια κρουαζιερόπλοια που τραβάνε κατά κει, να τροποποιήσουν την  ιστορία, προς όφελος του νέου βασιλόπουλου που διεκδικεί επάξια να χτίσει τη δική του «γυάλινη δυναστεία»!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights