Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαρτίου 2024

Η Δημοτική αρχή οφείλει να παραιτηθεί

Όταν μία δημοτική αρχή δεν μπορεί να φέρει εις πέρας καμία μα καμία από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την υλοποίηση έργων ταυτισμένων με την πρόοδο του νησιού μας (ανεξάρτητα με το αν διαφωνεί κανείς ή όχι με την κατεύθυνση που δίνει στο νησί) σπαταλώντας πολλά χρήματα για την υλοποίηση των απαραίτητων μελετών οι οποίες πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων οφείλει να παραιτείται και αν επιθυμεί να κάνει την αυτοκριτική της.

Συγκεκριμένα :

1) Το 2009 κάνει μελέτες για την πολεοδόμηση των οικισμών, προκαλούνται αντιδράσεις και από τότε το θέμα της πολεοδόμησης είναι ανύπαρκτο.

2) Το 2011 πετά την ολοκληρωμένη μελέτη που υπάρχει για τον βιολογικό (μαζί και τα χρήματα που κόστισε) καθώς και την ευκαιρία που υπήρχε για την ένταξή του σε πρόγραμμα .

Το 2012 δημοσιεύει την νέα του πρόταση που βασίζεται σε νέα μελέτη που εκπονείται η οποία και πάλι αποσύρεται και πάμε ξανά για νέα μελέτη του 2013 με απίθανη  μάλλον την δυνατότητα να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

3) Το 2010 πρότεινε σταθερό ΣΜΑ για την διαχείριση των σκουπιδιών, το 2011 αποφασίζει να κλείσει τον ΧΥΤΑ , βαφτίζοντάς τον ΧΑΔΑ. Η πρόταση απορρίπτεται από το Υπουργείο και την Περιφέρεια.  Το 2012 προτείνει κινητό ΣΜΑ και παράλληλα επαναφέρει τον κλειστό πλέον ΧΥΤΑ   για αποκατάσταση. Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά έχουμε και πότε και αν θα αποκτήσουμε , φορτωμένοι με την υποχρέωση όλη την μεταβατική περίοδο μέχρι την οριστική λύση να μεταφέρουμε τα σκουπίδια μας στην Λευκάδα.

4) Το 2010 αποφασίζει να  ενοικιάσει το μοναδικό έργο υποδομής , των τελευταίων ετών που κληρονόμησε , το κεντρικό λιμάνι του Μεγανησίου, μέσα σε οικισμό με αντίτιμο ενοικίου , όσο θα νοίκιαζε κάποιος ένα εστιατόριο .

5) Γίνονται μελέτες για τον περιφερειακό Βαθύ- Κατωμέρι ώστε να ενταχθεί σε  πρόγραμμα που δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι όπως ανακοίνωσε και ο κύριος δήμαρχος στην συνάντησή του με τους ετεροδημότες στην Αθήνα χάνουν την αρτιότητά τους τα οικόπεδα δύο στρεμμάτων με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η υλοποίηση και αυτού του έργου.

6) Πρόσφατα δημοσιεύεται η υλοποίηση νέου διώροφου κτιρίου που   προοριζόταν   για λαογραφικό μουσείο στη θέση του παλιού ελαιοτριβείου στο Βαθύ με ολοκληρωμένες τις μελέτες, ενταγμένο σε πρόγραμμα και ψηφισμένο από το δημοτικό συμβούλιο έως προχτές όπου το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την ιδέα του διώροφου κτιρίου και υπερψήφισε την ανακαίνιση του υπάρχοντος ,  όπου απαιτούνται νέες μελέτες αλλά και με τον κίνδυνο να μην προλάβει πλέον να ενταχθεί στο πρόγραμμα που τρέχει.

Επίσης δεν γνωρίζουμε κάποιο άλλο έργο υποδομής που η δημοτική αρχή να έχει φέρει εις πέρας κατά  7ετή  διάρκεια της θητείας της. Τα πολλαπλά αδιέξοδα , η παντελής έλλειψη σχεδιασμού  και  η  απουσία κοινωνικής αποδοχής  κρατούν το Μεγανήσι  «αιχμάλωτο» και το βυθίζουν  στην ύφεση και την  στασιμότητα .

Η ομάδα πρωτοβουλίας της «Νέας δημοτικής παράταξης» Μεγανησίου

          

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν τεστ Παπ

Η ομάδα μαιών του Νοσοκομείου Λευκάδος σε συνεργασία με την ΚΟΙΔΕΜ Μεγανησίου πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ τεστ Παπανικολάου σε όσες γυναίκες επιθυμούν. […]

To Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Μεγανησίου παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Αν εσύ…ήμουν εγώ..» του Δ. Σεϊτάνη

Το Γυμνάσιο & Λ.Τ. Μεγανησίου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Αν εσύ…ήμουν εγώ..» του Δ. Σεϊτάνη, Παρασκευή 08/05/2015 και ώρα 19:30 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights