Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

Πόλεμος ανακοινώσεων από πολιτικούς, αιρετούς  και  άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και διοικητικούς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και στη μέση  «άφωνος» ο λαός της Λευκάδας. Το κλείσιμο του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων, όπως και πολλά άλλων οργανισμών και  δημοσίων υπηρεσιών, είναι προδιαγεγραμμένο ήδη από το πρώτο μνημόνιο. Η  Γερμανίδα καγκελάριος έχει δημόσια κι ενώπιων όλων προϊδεάσει για τα μέλλοντα, κάτω από την ωραιότατη και πολύ sic έκφραση : «επιλεκτική χρεοκοπία» που, εμμέσως πλην σαφώς, αυτό που ζούμε σημαίνει και πολλά άλλα που έρχονται.

Τα «κορκοδείλια δάκρυα» που χύνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους σκοπό έχουν να κατευνάσουν την λαϊκή οργή  και να περιορίσουν  το  προσωπικό κόστος για τον καθέναν από αυτούς που υποτάχθηκε στις λογικές και επιλογές του μνημονίου προσπερνώντας πολλές φορές τις όποιες ιδεολογικές γραμμές και συμμαχώντας με τους μέχρι χθες πολιτικούς του αντιπάλους στο όνομα μιας δήθεν υπέρβασης.

Το ξήλωμα του πουλόβερ της σωτηρίας τη Ελλάδας από τους ίδιους που την οδήγησαν σ΄ αυτό το χάλι  έχει ήδη  αρχίσει. Μερικοί (οι πιο τυχεροί)  το κατάλαβαν και μόνοι τους αποχώρησαν από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου.  Αλλοίμονο  σ’ αυτούς  που η μοίρα τους  θα τους βρει στην εξουσία την ώρα που ο κοσμάκης θα συνειδητοποιήσει πως τα φούμαρα περί ανάπτυξης είναι το προπέτασμα καπνού για την υφαρπαγή και των τελευταίων κοινωνικών κεκτημένων που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να του αρπάξουν.

Ο λαός της Λευκάδας οφείλει να προετοιμάζεται για πιο δύσκολες ημέρες και να κλείσει τ’ αυτιά του στο τραγούδι των «σειρήνων της εξουσίας»  και στων “πέριξ αυτών”  διαφόρων   “μέσων αναμετάδοσής”  του. Τα περί νέων νοσοκομείων, ζεύξεων και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν πρόκειται να συμβούν. Και εάν και όταν θα συμβούν, δεν θ΄αφορούν τους ίδιους αλλά τους «νέους άποικους» της Λευκάδας που με όχημα τα μνημόνια θα εγκατασταθούν στο νησί, αγοράζοντας έναντι πινακίου φακής τις υποθηκευμένες περιουσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, καταδυναστεύοντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της περιοχής με φωτογραφικούς νόμους και χαριστικές διατάξεις με το πρόσχημα μιας  fust track ανάπτυξης που δεν θα ρθει κι  αν έρθει δεν θ’ αφορά τους Λευκαδίτες. 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights