Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Σαμαράς, πλαστογράφοι και θεωρία των άκρων! (του Θ. Περδικάρη)

…η πολιτική ευθύνη αυτής της αθλιότητας μετακυλίεται αποκλειστικά στον Σαμαρά, ο οποίος προφανώς επέτρεψε για ιδιοτελείς σκοπούς να αντικατασταθεί ο πολιτικός λόγος από ακραίες κραυγές και τα πολιτικά επιχειρήματα από παράνομες ενέργειες αντάξιες κοινών απατεώνων και πλαστογράφων…

κείμενο του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

Συνεχίζονται οι άθλιες προβοκάτσιες από τη ΝΔ με τη στήριξη ή την ουσιαστική ανοχή των μνημονιακών συνεταίρων της!

Με πρόσχημα το πολύ σκοτεινό φαινόμενο της τρομοκρατίας (που επανεμφανίζεται) η ΝΔ συνεχίζει την χωρίς προηγούμενο επικοινωνιακή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του οργανωμένου σχεδίου του Μαξίμου για την συκοφάντησή του και την πλήρη διαστρέβλωση των θέσεών του.

Το τελευταίο “επίτευγμα” της ειδικής ομάδας μαύρης προπαγάνδας του επιτελείου του Σαμαρά είναι η διακίνηση ενός κατάπτυστου non paper με ένα παραποιημένο βίντεο, που αλλοιώνει εντελώς τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλου. Στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου ακολούθησαν και οι απαράδεχτες δηλώσεις των συμμετεχόντων στον ακροδεξιό Σαμαρικό πυρήνα της ΝΔ, κυβερνητικού εκπρόσωπου (Κεδίκογλου) και υπουργού δημοσίας τάξεως (Δένδιας). Στον ίδιο χρόνο οι ακραίοι σύμβουλοι και εκλεκτοί του Σαμαρά που συγκροτούν την “Ομάδα Αλήθειας” (!) ανάρτησαν το χαλκευμένο βίντεο και στην ιστοσελίδα της ΝΔ! Στο “παιγνίδι” μπήκαν τα ΜΜΕ της διαπλοκής και δυστυχώς τα δημόσια ΜΜΕ (όπου παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα αφενός να στραγγαλίζεται κάθε φωνή που δεν εξυπηρετεί την στήριξη-προώθηση της καταστροφικής πολιτικής και αφετέρου να προσλαμβάνονται διάφοροι με μοναδικό προσόν την προθυμία τους να προπαγανδίσουν και -στη συγκεκριμένη περίπτωση- να αναπαράγουν τα ψεύδη που κατασκεύασε η ΝΔ), χωρίς να ελέγξουν την είδηση!

Δεν είναι τυχαίο γεγονός, δεν είναι λάθος. Αντίθετα είναι στρατηγική επιλογή με… μέλλον! Είναι ακριβώς η συνέχεια της τακτικής (φανταστείτε το επίπεδο των συζητήσεων και των συσκέψεων όσων την προωθούν) που επέλεξε ο Σαμαράς να ακολουθήσει από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι η στρατηγική την οποία ο Σαμαράς δεν διστάζει πλέον να χρησιμοποιεί, χωρίς καθόλου να τον ενοχλεί αν εφαρμόζονται παρακρατικές πρακτικές. Γιατί αυτή θα είναι πλέον η πολιτική καθημερινότητά του! Με όσα αποδέχτηκε και υλοποιεί δεν μπορεί και ούτε θέλει να έχει άλλη επιλογή! ΄Ετσι στην απεγνωσμένη προσπάθεια να καθυποτάξει κάθε αντίδραση και αντίσταση, κατανοώντας ότι ο πολιτικός του χρόνος τελεώνει, αποδέχεται να κατασκευάζονται και να διακινούνται ψεύδη ή συκοφαντίες που φτάνουν ως την χοντρο-προβοκάτσια. Γι΄αυτό το λόγο η πολιτική ευθύνη αυτής της αθλιότητας μετακυλίεται αποκλειστικά στον Σαμαρά, ο οποίος προφανώς επέτρεψε για ιδιοτελείς σκοπούς να αντικατασταθεί ο πολιτικός λόγος από ακραίες κραυγές και τα πολιτικά επιχειρήματα από παράνομες ενέργειες αντάξιες κοινών απατεώνων και πλαστογράφων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, κοινωνικά και κοινοβουλευτικά αποκωμένος, δεν αντιλαμβάνεται ότι οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις στην προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης της κοινωνίας με την στρατηγική επιλογή προώθησης της έντασης, μπορεί να οδηγήσουν στα επικίνδυνα μονοπάτια του διχασμού. Κι’ αυτό γιατί διαφαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο αφού την ώρα που ο Σαμαράς προσπαθεί απεγνωσμένα χρησιμοποιώντας κάθε βρώμικο μέσο να κατασυκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εθελοτυφλεί στην ακραία και διογκούμενη φασιστική βία των ιδεολογικών του συγγενών, των νεο-ναζιστών!

Αυτή η άθλια επικοινωνιακή επίθεση της ακροδεξιάς ΝΔ του Σαμαρά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μορφή κρατικής βίας που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην τρομοκράτηση της κοινωνίας που αναζητά δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Μιας κοινωνίας που αναζητά στηρίγματα και προσπαθεί να αντισταθεί στη βαρβαρότητα της κυρίαρχης πολιτικής που εκπορεύεται από την τρόικα εσωτερικού και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που λασπολογούν. Τελευταίο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ για ζωή και αξιοπρέπεια που κατασυκοφαντείται με ψεύτικα δεδομένα που διακινεί η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Εξάλλου πριν λίγο καιρό είχαμε και την αναβίωση της Θεωρίας των Άκρων (ΘτΑ) που υιοθετήθηκε -σε διασκευή- από τους ακραίους συμβούλους του Σαμαρά προκειμένου (και πάλι) να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Μια θεωρία του 18ου αιώνα η οποία στηρίζεται στο ότι η πολιτική δράση με σκοπό την ανθρώπινη ευτυχία εγκυμονεί δεινά και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που με τους κοινωνικούς αγώνες, επιδιώκεται η λύση τους. Πρόκειται για μια πολιτική στρατηγική την οποία προετοίμαζαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια (βλέπε «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τ’ αυτιά των κουκουλοφόρων») και την ξεδίπλωσαν με την εμφάνιση στην κεντρική πολιτική σκηνή της νεο-ναζιστικής συμμορίας. Έτσι επιδιώκουν να αναδείξουν μια «κεντρώα παράταξη-ήρεμη δύναμη» ήπια και μετριοπαθή σε αντίθεση με τα «έξαλλα άκρα», τα ανεύθυνα και επικίνδυνα.

Το αστείο όμως είναι ότι η ΘτΑ, στην ελληνική της version, ουσιαστικά διαστρεβλώνοντας την έννοια του Κέντρου, εμφανίζει και πλασσάρει καραμπινάτους ακροδεξιούς ως κεντρώους (Α. Σαμαρά, Μ. Βορίδη, Α. Γεωργιάδη, Ν. Δένδια, Θ. Πλεύρη, Φ. Κρανιδιώτη και άλλους), οι οποίοι αυτοαναγορεύονται προστάτες της δημοκρατίας από τα άκρα, εξισώνουν την αριστερά με τον φασισμό και την ίδια στιγμή είναι ακριβώς εκείνοι που ρυμουλκούν την άκρα δεξιά στον δικό τους “μεσαίο χώρο”.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θεωρία των Άκρων μεσουράνησε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, όπου μετά την πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και την εξάπλωση του ναζισμού. Η καταγωγή της λοιπόν προϊδεάζει για τον βασικό στόχο της σήμερα, που είναι η ακύρωση κάθε έννοιας «κοινωνικού συμβολαίου» και για την επικινδυνότητά της.

Σχετικά

Η ανάσυρση από τα συρτάρια της «θεωρίας των δύο άκρων» που προσδιορίζει την επίσημη κυβερνητική πολιτική και σε τι εξυπηρετεί

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights