Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αγιασμός των υδάτων σήμερα στο Μεγανήσι (videos)

Με καλό καιρό αλλά τσουχτερό κρύο ο αγιασμός των υδάτων στα λιμάνια του νησιού μας. Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση με κοπή και πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Μεγανησίου. Παρά τις έντονες προσδοκίες που ακούστηκαν από τους παρευρισκόμενους στην κοπή για ανεύρεση του φλουριού που θα σηματοδοτούσε μία θέση στον δήμο, κατά άλλους 1000 ευρώ, κατά άλλους μια 15ημερη άδεια, το φλουρί , όπως είθισται τελευταία πανελλαδικώς, πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως, η εξουσία το κράτησε για τον εαυτό της!

Κι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ακριβή “σκόπευση” της αντιδημάρχου με την «μαχαίρα», ακριβώς στο κέντρο του νομίσματος, αφού είχε προηγηθεί σημειολογικό ευλόγημα από τον εφημέριο, ο οποίος δεν παρέλειψε να «βλογήσει τα γένια του» όπως δήλωσε,  κρατώντας  στα χέρια του ένα γενναιόδωρο τεμάχιο προς δόξαν του δεσπότη και του κλήρου.

Έτσι, έμεινε ο καημένος ο λαουτζίκος που ήλπιζε σε θαύματα (εξού και ο λόγος του συνωστισμού) να την βγάζει με νεράκι και αλεύρι προσμεμιγμένο με ζάχαρη (χάριν ευδαιμονίας) και στερούμενος το περυσινό αναψυκτικό που έπεσε θύμα των περικοπών ελέω τρόικας.

Παρά την ελπίδα,  η τελετή (σηματοδοτώντας και την μετέπειτα πορεία του τόπου) δεν άλλαξε στο παραμικρό το πρόγραμμά της και θα μπορούσε να ήταν περυσινή ή και προπέρσινη επανάληψη. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι, αφού ούτε ο Παπάς δεν άρχισε πρώτα κόβοντας το κομμάτι για τον κόσμο, αφού η εξουσία κράτησε το φλουρί κι αφού ο κόσμος δεν απαίτησε την αλλαγή τελετουργικού, μέχρι του χρόνου σίγουρα έτσι θα πάμε.
Τώρα του χρόνου βλέπουμε!

Άλλωστε και  ο δήμαρχος φέτος υγεία μάς ευχήθηκε, απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρώνουμε τους φόρους μας να τους συντηρούμε , λέω εγώ!

Τώρα ποιος έπιασε τον σταυρό, δείτε το βίντεο και βγάλτε εσείς “ετυμηγορία”.  Εγώ στον υιό Μπαγλάνη με μια παρέα που γυρνούσε μ’ ένα πανέρι έριξα χαρτζιλίκι. Αυτά και καλά μυαλά με μία ρήση ενός σπουδαίου ποητή, του Κώστα Βάρναλη από το έργο του «Αληθινή απολογία του Σωκράτη »:

“Αλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς παραδίνεται, για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών”».


 
Ακολουθεί βίντεο του Στάθη Πολίτη (Γάντζος)
 

Δείτε ακόμη: Μεγανήσι, Θεοφάνεια 2013 – Ο Αγιασμός των υδάτων σε Βαθύ & Σπαρτοχώρι (Φωτορεπορτάζ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην τελετή ορκωμοσίας των καθηγητών της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας ο κ. Θόδωρος Μπουλιέρης

Ο  Λευκαδίτης Ιερέας  πατήρ Βασίλειος Θερμός νέος  καθηγητής της  Ανώτατης  Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ο  Μεγανησιώτης πρόεδρος των Φοιτητών κ. Θεόδωρος  Μπουλιέρης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights